• Pasztet tradycyjny  CookEasy+

Przystawka

Pasztet tradycyjny CookEasy+

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

500 g gotowanego szpondru wołowego,
500 g gotowanej łopatki wieprzowej,
0,75 kg boczku surowego,
3 cebule,
4 jajka,
1 bułka,
1 kostka masła,
sól,
pieprz,
majeranek,
200 ml wina wytrawnego

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj mieszadło.

2.

Ustaw temperaturę misy na 98st.C. i umieśc w niej masło.

3.

Mięso podziel na porcje i umieść na rozgrzanym maśle.

4.

Smaż 20 minut.

5.

Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

6.

Smaż całość 30 min. Po tym czasie dodaj 3 obrane i pokrojone w ćwiartki cebule.

7.

Dodaj wino i duś całość 30 minut.

8.

Usuń mieszadło a w jego miejsce zamontuj noże do siekania.

9.

Siekaj całość z najwyższą prędkością do uzyskania jednolitej masy.

10.

W miejsce mieszadła umieśc trzepaczkę.

11.

Białka jaj umieść w misie robta, uruchom robot ustawiając prędkość max. Białka ubij na pianę.ka i dopraw jeszcze do smaku.

12.

Białka dodaj do masy mięsnej, delikatnie wymieszaj (pekość 1).

13.

Tak przygotowane mięso przełóż do foremki i piecz 1 godzinę w temp. 180 st.C bez termoobiegu.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.