Zupa
Krem z ciecierzycy CookEasy+
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść mieszadło.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 95st.C.,zatwierdź.
3.
Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść masło, pozwól mu się roztopić.
4.
Na rozgrzanym maśle umieść jarzyny.
5.
Ustaw czas na 5 minut.
6.
Po wskazanym czasie dodaj nie odsączoną ciecierzycę oraz czosnek. Całość gotuj kolejne 10 minut.
7.
Następnie dodaj 100 ml bulionu.
8.
W miejsce mieszadła umieść noże do siekania.
9.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 5, a następnie max. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
10.
Zatrzymaj robot, mieszadło umieść z powrotem usuwając noże.
11.
Dodaj pozostały bulion oraz przyprawy. Gotuj 10 minut w temp 98st.C.. Możesz podawać z jogurtem lub mieloną, smażoną wołowiną