• Krem z ciecierzycy  CookEasy+
  • Krem z ciecierzycy  CookEasy+

Zupa

Krem z ciecierzycy CookEasy+

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

200 g mrożonych warzyw,
1 puszka ciecierzycy,
400 ml bulionu,
25g masła,
1 ząbek czosnku,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
kmin rzymski,
curry,
papryka wędzona,
kurkuma,
chili

Przepis podstawowy

1.

W misie robota umieść mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 95st.C.,zatwierdź.

3.

Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść masło, pozwól mu się roztopić.

4.

Na rozgrzanym maśle umieść jarzyny.

5.

Ustaw czas na 5 minut.

6.

Po wskazanym czasie dodaj nie odsączoną ciecierzycę oraz czosnek. Całość gotuj kolejne 10 minut.

7.

Następnie dodaj 100 ml bulionu.

8.

W miejsce mieszadła umieść noże do siekania.

9.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 5, a następnie max. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

10.

Zatrzymaj robot, mieszadło umieść z powrotem usuwając noże.

11.

Dodaj pozostały bulion oraz przyprawy. Gotuj 10 minut w temp 98st.C.. Możesz podawać z jogurtem lub mieloną, smażoną wołowiną

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.