• Kurczak po chińsku  CookEasy+
  • Kurczak po chińsku  CookEasy+
  • Kurczak po chińsku  CookEasy+

Danie główne

Kurczak po chińsku CookEasy+

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

200 g warzywnej mieszanki chińskiej,
400 g krojonego fileta z kurczaka,
mix przypraw do dań chińskich,
pędy bambusa w puszce,
50 ml sosu słodko kwaśnego,
30 ml sosu sojowego,
chili,
olej kokosowy,
20 g mąki ziemniaczanej

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę smażenia na 130st.C. zatwierdź.

3.

Prędkość pracy ustaw na 1 z łyżeczką.

4.

Na dno misy wlej olej, pozwól mu się rozgrzać.

5.

Na rozgrzanym oleju umieść paski fieta.

6.

Smaż mięso przez 5 minut.

7.

Dodaj mieszankę chińską, przyprawy oraz pędy bambusa.

8.

Smaż całość przez 5 minut.

9.

Zmniejsz temperarturę do 100 st.C. następnie dodaj sos sojowy oraz sos słodko kwaśny.

10.

Gotuj 10 minut.

11.

W miseczce połącz 100 ml wody z mąką ziemniaczaną. Dodaj do potrawy.

12.

Całość gotuj 5 minut. Podawaj z ryżem lub makaronem

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.