• Fasolka po bretońsku  CookEasy+
  • Fasolka po bretońsku  CookEasy+

Danie główne

Fasolka po bretońsku CookEasy+

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

400 g pomidorów z puszki,
400 g fasolki białej z puszki,
200 g boczku wędzonego,
200 g kiełbasy "śląskiej",
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
20 ml oleju,
papryka ostra,
papryka słodka,
majeranek,
sól,
pieprz,

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę smażenia na 105st.C. zatwierdź.

3.

Prędkość pracy ustaw na 1 z łyżeczką.

4.

Na dno misy wlej olej, pozwól mu się rozgrzać.

5.

Na rozgrzanym oleju umieść pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę.

6.

Smaż przez 3 minuty.

7.

Dodaj posiekaną cebulę i czosnek (użyj tarczy o grubych oczkach)

8.

Smaż całość przez kolejne 5 minut

9.

Dodaj pomidory z puszki, przyprawy oraz fasolkę.

10.

Gotuj 10 minut zmniejszając temperaturę do 97st.C.

11.

Dopraw. Podawaj ciepłe

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.