• Wieprzowina po tajsku  CookEasy+
  • Wieprzowina po tajsku  CookEasy+
  • Wieprzowina po tajsku  CookEasy+

Danie główne

Wieprzowina po tajsku CookEasy+

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • 5

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

1 polędwiczka wieprzowa,
1 papryka czerwona,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
6 pieczarek,
2 marchewki,
1 por,
2cm imbiru,
chili,
sos sojowy,
pieprz,
20g mąki ziemniaczanej

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj mieszadło.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę smażenia na 135st.C. zatwierdź.

3.

Prędkość pracy ustaw na 1 z łyżeczką.

4.

Na dno misy wlej olej, pozwól mu się rozgrzać.

5.

Na rozgrzanym oleju umieść pokrojone w paski mięso.

6.

Smaż przez 10 minut.

7.

Dodaj poszatkowaną cebulę, paprykę, pieczarki, pora i marchewkę wraz z czosnkiem (użyj tarczy do plasterkowania)

8.

Smaż całość przez kolejne 10 minut

9.

Dodaj 200 ml wody połączonej z mąką ziemniaczaną

10.

Gotuj 10 minut zmniejszając temperaturę do 97st.C.

11.

Dopraw. Podawaj z makaronem, ryżem lub pieczywem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.