


NOWA EDYCJA KONKURSU TWÓJ #PRZEPIS_NA_WYGRANĄ
Aby wziąć udział we listopadowym konkursie należy do 30.11.2022 r. opublikować swój przepis na danie, które niweluje Twoją jesienną chandrę pod postem na grupie YOU KEN COOK by KENWOOD.
Do wygrania 5 kostkarek!
Zwycięzcy
Oto osoby, które zwyciężyły w poprzednich miesiącach:
2022
Luty
- Magdalena S „Pączki”
- Izabela B „Faworki”
- Żaneta K „Pieczone faworki drożdżowe”
- Magdalena W „Kopertki z jabłkiem”
- Justyna R „Ziemniaczane kulki z serem”
Marzec
- Iwona Z „Zielone pierogi ze szpinakiem”
- Agnieszka M „Wege pierogi z fasolą”
- Karolina S „Domowy chleb razowy na zakwasie”
- Monika O „Pieczone placuszki warzywne”
- Dorota K „Włoska focaccia”
Kwiecień
Oto zwycięzcy kwietniowej edycji konkursu #PRZEPIS_NA_WYGRANĄ:
- Olga S. za przepis na babkę cytrynową
- Magdalena W. za przepis na ciasto kajmakowe
- Tomek K. za przepis na wiosenne rurki
- Magdalena M. za przepis na sernik oreo
- Nat Aila S. za przepis na chleb
Czerwiec
- Iwona Z "Tort Rocznicowy"
- Natalia K "Truskawki pod owsianym crumble z domowymi lodami waniliowymi"
- Marta W "Ciasto kruche z kremem budyniowym i owocami"
- Rafał D "Truskawkowy puch w rytmie crunch"
- Agata A "Ciasto jogurtowe z truskawkami"
Lipiec
- Magdalena W "Śmietanowy sernik na zimno z borówkami"
- Agata A "Ptasie mleczko"
- Izabela B "Ciasto drożdżowe z owocami"
- Monika L "Sernik na zimno, na mleczku kokosowym"
- Katarzyna B "Letnia niedziela pod chmurką z kruszonki."
Sierpień
- Marta S. za przepis na torcik jagodowy
- Agnieszka C. za przepis na tort waniliowo-truskawkowy
- Joanna K. za przepis na bezową chmurkę
- Monika D. za przepis na jeżynową chmurkę
- Monika J. za przepis na kruche ciasto z budyniem i śliwkami z nutą cynamonu
Wrzesień
- Monika D „Szarlotka na winie z bitą śmietaną i płatkami migdałów”
- Marta S „Jabłecznik z galaretką”
- Izabela B „Szarlotka”
- Agata A „Szarlotka – najlepsza”
- Agnieszka S „Szarlotka z budyniem”
2021
Styczeń
Oto zwycięzcy styczniowej edycji naszego konkursu:
- Weronika za przepis na “Spaghetti z cukinii i marchwi z bazyliowym pesto”,
- Marta za przepis na “Krem z marchwi”,
- Mariusz za przepis na “Babeczki galaksy”,
- Natalia za przepis na “Pierogi leniwe”,
- Agnieszka za przepis na “Bułeczki a’la precle”.
Luty
Oto zwycięzcy lutowej edycji naszego konkursu:
- Mariusz i przepis na “Pieczone pączki”,
- Ewelina i przepis na “Brownie z liofilizowanymi truskawkami “,
- Mariusz i przepis na “Donata”,
- Tomek I przepis na “Tartaletki z kruszonką”,
- Kinga i przepis na “Zielony koktajl: Na zdrowie!”.
Marzec
Autorzy dań, które zrobiły na nas wyjątkowe wrażenie, to:
- Magda i przepis na “Semifreddo mocno czekoladowe z sosem z granatu”,
- Julianna i przepis na “Babka cytrynowa (z gotowaną cytryną)”,
- Michał i przepis na “Sernik Oreo”,
- Ewa i przepis na “Babeczki oreo”,
- Monika i przepis na “Tort bezowy z kremem śmietanowo mascarpone z frużeliną wiśniową i owocami”.
Kwiecień
Oto zwycięzcy kwietniowej edycji naszego konkursu:
- Mariusz i przepis na “Mini pavlowa”,
- Małgorzata i przepis na “Zupę krem z pieczonych pomarańczowych warzyw z chilli”,
- Krzysztof i przepis na “Ciasto marchewkowe bezglutenowe”,
- Megi_Grabo i przepis na “Tartę kakaową z mascarpone i musem malinowym”,
- Bożena i przepis na “Bułeczki Bao z szarpaną kaczką”.
Maj
Oto zwycięzcy majowej edycji naszego konkursu:
- Marta i przepis na "Tartaletki smaki lata",
- Mariusz i przepis na "Mini Brownie",
- Kinga i przepis na "Szarlotkę",
- Megi_Grabo i przepis na "Szybki indyk w teriyaki",
- Magda i przepis na "Soczyste mielone z cukinią"
Czerwiec
Oto zwycięzcy czerwcowej edycji naszego konkursu:
- Julia i przepis na „Letnią tartę z owocami”,
- Gosia i przepis na „Ekspresowe ciasto z gruszkami i orzechami”,
- Irina i przepis na „Tiramisu z gruszką”,
- Dariusz i przepis na „Wiosenne pankejki z owocami”,
- Weronika i przepis na „Drożdżówka z fiołkową kruszonką”.
Wrzesień
- Natalia, autorka przepisu na „Kluseczki dyniowe z masłem szałwiowym”,
- Ula, autorka przepisu na „Dyniowe bułeczki”,
- Magda, autorka przepisu na „Dyniowe babeczki”,
- Magdalena, autorka przepisu na „Keczup z dyni”,
- Marta, autorka przepisu na „Sernik dyniowo-korzenny”.
Październik
W tym miesiącu rozsmakowały nas śliwkowe przepisy od:
- Ula K, „Proste ciasto ucierane ze śliwkami”
- Joanna T, „Przepis na ciasto marchewkowe-czekoladowe ze śliwkami”
- Karolina M, „Korzenny chutney ze śliwkami”
- Marta S, „Gelatteh”
- Koniuszewska, „Policzki wieprzowe w śliwkach”
Listopad
Autorzy deserów, które zrobiły na nas największe wrażenie to:
- Żaneta Koczara „Buraczane brownie”
- Monika Pruchnicka „Ciastka czekoladowe a'la brownie z karmelem”
- Julia Nowicka „Ekspresowe ciasto czekoladowe z malaksera”
- Malwina Rzewuska „Gateau Chocalat”
- Dorota Kiwior „Jesienny, czekoladowy tort Sachera”
Grudzień
Grudzień obfitował w przepyszne przepisy w Waszym wykonaniu! Zwycięzcami w tej edycji są:
ROBOT KUCHENNY WYGRYWA: Karolina M. "Orzechowiec z porzeczkową nutą"
WAŁKOWARKI WYGRYWAJĄ
- Aleksandra B. "Musowy torcik czekoladowy"
- Ula T. "Piernik ciotki Hildy"
- Joanna K. "Sernikowe lody"
- Wojciech M. "Pizza Gwiazda"
- Beata W. "Świąteczne ciasteczka"
2020
Styczeń
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Karoliny za przepis na "Drożdżowe pierożki z farszem i sosem czosnkowym".
Przystawki - szatkownice „roto” - otrzymują:
1. Magdalena za przepis na "Wegański bezglutenowy krem z porów i selera",
2. Renata za przepis na "Zupę gulaszową z pęczakiem i ziemniakami",
3. Joanna za przepis na "Francuskie makaroniki",
4. Sabina za przepis na "Bezglutenowe & brokułowe kluseczki jaglane z parmezanem",
5. Natalia za przepis na "Azjatycki krem z limonkową nutą”.
Luty
Przystawkę spiralizer otrzymują:
1. Karolina za przepis na "Marchewkowe mini pączki bezglutenowe i wegańskie",
2. Celina za przepis na "Crostata z dżemem",
3. Joanna za przepis na "Orkiszowa foccacia",
4. Julianna za przepis na "Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem",
5. Agnieszka za przepis na "Niecodzienną karpatkę".
Marzec
Przystawki do mielenia mięsa otrzymują:
1. Monika za przepis na "Mini serniczki z białą czekoladą i musem mango",
2. Julianna za przepis na "Kulicz twarogowy",
3. Ewelina za przepis na "Quiche z romanesco",
4. Marek za przepis na "Pappardelle z borowikami w sosie śmietanowym",
5. Marta za przepis na "Wiosenne drożdżówki z malinami i kremem cytrynowym z nutą mięty i bazylii".
Kwiecień
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do autorów przepisów na:
1. "Nietypowa Azja, czyli pierożki Dim sum w towarzystwie jedwabnego kremu z zielonego groszku",
2. "Focaccia",
3. "Placuszki z buraka i sera feta",
4. "Wiosenna lekka pizza na cienkim cieście z pesto bazyliowym",
5. "Letnie wspomnienie, czyli kakaowo- owocowa eksplozja".
Maj
Przecieraki do owoców wędrują do:
1. Antoniny za przepis na "Sernik z malinową pianką",
2. Berty222 za przepis na ",Wiosenna focaccia",
3. Dominika27 za przepis na "Pierogi ze szpinakiem, serami i suszonymi pomidorami",
4. Sylwii za przepis na "Naleśniki z kremem kokosowym Sylwia",
5. Moniki za przepis na "Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami".
Czerwiec
Przystawkę AT641 otrzymują:
1. Ewa za przepis “W kółko robiona”,
2. Angelika za przepis “Mrożona kawa typu "Frappuccino”,
3. Artur za przepis “Tartaletki z kremem cytrynowym i owocami”,
4. Artur za przepis “Fit placuszki SELE(LOVE)”,
5. Michał za przepis “Deser truskawkowy z musem z kiwi”.
Lipiec
1. Magdalena i przepis na "Buraczkowe brownie - bez glutenu i bez cukru!",
2. Michał i przepis na "Placki z jagodami kamczackimi",
3. Weronika i przepis na "Letnie ciasto jogurtowe z patelni nadziane sezonowymi owocami",
4. Dorota i przepis na "Letnie orzeźwienie z arbuza i truskawek"
5. Krystyna i przepis na "Zupa z soczewicą, jarmużem i kiełbasą".
Sierpień
1. Kamila i “Kawowa tarta sernikowa”
2. Alek i “Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią”
3. Magda i “Lodowe ciasto Daim - na skandynawską nutę”
4. Julianna i “Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi"
5. Paweł i “Spaghetti Bolognese”.
Wrzesień
1. Antonina i "Krem z dyni i pomidorów",
2. Daniel i "Grillowe burrito z dynią",
3. Paulina i "Gofry z cukinii",
4. Bartek i "Ciasto z morelami i cynamonową polewą",
5. Renata i "Pieczony omlet z migdałami i malinami".
Październik
Oto zwycięzcy październikowej edycji naszego konkursu:
1. Michał z przepisem na "Pierogi z jagodami",
2. Maria z przepisem na "Krem bawarski z rokitnikiem",
3. Lana z przepisem na "Galette z jabłkiem i cynamonem",
4. Marika z przepisem na "Mały wielki burger",
5. Michał z przepisem na "Gofry z puree z dyni".
Listopad
Oto zwycięzcy listopadowej edycji naszego konkursu:
- Mateusz i przepis na “Bułeczki z ziarnami”,
- Wojciech i przepis na “Przepyszne gruzińskie pierożki chinkali z rosołkiem w środku na jesienne dni”,
- Natalia i przepis na “Rogale Świętomarcińskie”,
- Sebastian i przepis na “Makaron z sosem pomidorowo mięsnym”
- Michał i przepis na “Torcik śniadaniowy”.
Grudzień
Nagrody za zwycięstwo w grudniowej edycji konkursu powędrują do:
2019
Luty
1. Barbara z przepisem na "Piersi z kurczaka panierowane w kolorowej paście curry z makaronem ryżowym (...)",
2. Dominika z przepisem na "Drożdżowe bułeczki z jabłkami",
3. Karolina z przepisem na "Lizaki bezowe",
4. Patrycja z przepisem na "Krem z pieczonych buraków",
5. Aleksandra z przepisem na "Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli".
Marzec
1. Kasia z przepisem na „Ciasto czekoladowo-orzechowe”,
2. Marek z przepisem na „Domową pizzę, która zawsze wychodzi”,
3. Dorota z przepisem na „Placki ze słodkich ziemniaków”,
4. Iwona z przepisem na „Babkę czekoladowo-marmurkową”,
5. Joanna z przepisem na „Wegańskie curry”,
6. Michał z przepisem na „Kolorowe spaghetti z krewetkami”,
7. Kinga z przepisem na „Makaron orientalny z kurczakiem i warzywami”.
Kwiecień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Moniki za przepis „Babeczki z jajkiem przepiórczym”.
Przystawki do spaghetti otrzymują:
1. Anna za przepis „Domowy chleb”,
2. Kasia za przepis „Owocowa polewa”,
3. Bartek za przepis „Babka wielkanocna z majonezem”,
4. Sylwia za przepis „Bezowe serce z owocami”,
5. Marek za przepis „Słodko-słonawy łosoś podany z dyniowym risotto”.
Maj
1. Karolina za przepis na „Mini bezy z frużeliną rabarbarową”,
2. Renata za przepis na „Czekoladowe bezy z bitą śmietaną i malinami”,
3. Bartek za przepis na „Bułeczki bao z krewetkami w tempurze”,
4. Agata za przepis na „Tartę z mascarpone i karmelizowanymi gruszkami”,
5. Dorota za przepis na „Surówka z buraków z granatem”.
Czerwiec
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Tomasza za przepis na „Tartę z wędzonym łososiem i pomidorkami”.
Sokowirówki otrzymują:
1. Ewa za przepis „Ciasto z truskawkami”,
2. Kasia za przepis „Tarta z owocami i białą czekoladą”,
3. Michał za przepis „Miętowy chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką”,
4. Julianna za przepis „Tarta z truskawkami i rabarbarem”,
5. Agata za przepis „Sałatka z komosą ryżową, ciecierzycą i winogronami”.
Lipiec
Przystawki do robienia lodów otrzymują:
1. Agata za przepis „Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini”,
2. Marlena za przepis na „Domową chałkę”,
3. Aleksandra za przepis na „Tartę lawendową z rabarbarem”,
4. Kasia za przepis na „Zupę z pieczonej papryki i bakłażana”,
5. Justyna za przepis na „Sernik na czekoladowym biszkopcie”.
Sierpień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Bartosza za przepis na „Marokański wołowy Tajine z drożdżową pitą i marokańską sałatką”.
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do:
1. Karoliny za przepis na „Orzechowa tarta z jeżynowym curdem oraz z chrupiąca bezą”,
2. Michał za przepis na „Byczki z bryndzą”,
3. Agnieszka za przepis na „Faszerowane bakłażany - mięsem i warzywami”,
4. Dorota za przepis na „Naleśnikowe gniazdka”,
5. Bartek za przepis na „Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinakiem”.
Wrzesień
Przystawki - młynki do ziaren wędrują do:
1. Marka za przepis na „Szpinakowe ravioli z płynnym żółtkiem”,
2. Ewy za przepis na „Rogaliki drożdżowe z jabłkami”,
3. Anny za przepis na „Dyniowe curry z masłem orzechowym”,
4. Renaty za przepis na „Kremowa potrawka z indyka z marchewką”.
Październik
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Marty za przepis na "Kremowy gęsty bulion w stylu japońskim".
Przystawki - Spiralizery - wędrują do:
1. Tomka za przepis na "Kasztanowe beczki bezglutenowe",
2. Anuli za przepis na "CHURROS na jesienne wiCHURRy",
3. Bernadetty za przepis na "Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką włoską",
4. Karoliny za przepis na "Dyniowe latte",
5. Karoliny za przepis na "Naleśniki gryczane z pieczarkami".
Listopad
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Magdaleny za przepis na "Vegeburger z cieciorki".
Przystawki - makaronu fettuccine - otrzymują:
1. Dorota za przepis na "Pomidorową kapustę z kiełbasą",
2. Małgorzata za przepis na "Rogale a'la marcińskie",
3. Marta za przepis na "Rozgrzewającą zupę meksykańską",
4. Julianna za przepis na "Szwedzkie klopsiki",
5. Bronisław za przepis na "Zupę kokosową z makaronem z cukinii".
Grudzień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Kamili za przepis na "Bezowy wieniec z piernikowym kremem".
Przystawki - kostkarki - otrzymują:
1. Adrianna za przepis na "Puszysty sernik na korzennym spodzie",
2. Styrc1993! za przepis na "Śląskie makówki",
3. Irena za przepis na "Ciasto Kubuś - bez glutenu i laktozy",
4. Bartek za przepis na "Chilli con carne",