


Twój przepis na wygraną!
Zasady konkursu
Każdy ma swój przepis na udany dzień. Chcemy, byś podzielił się swoim ze wszystkimi, którzy są głodni niebanalnych smaków! Weź udział w naszym konkursie, który pozwoli Ci przekraczać kulinarne standardy, wzbić się na zupełnie inny poziom gotowania i – co najważniejsze – pochwalić się przyjemnością, jaką czerpiesz z tworzenia pysznych arcydzieł.
Pokaż nam, jaki jest Twój przepis na wygraną!
Styl Twojego gotowania zależy od pogody i sezonu? To świetnie się składa. W naszym konkursie dajemy Ci szerokie pole do... przepisu! Przez cały rok masz okazję wziąć w nim udział.

Krok 1.
Wymyśl i przygotuj potrawę, w przygotowaniu której pomaga Ci robot kuchenny Kenwood. Od przystawki po deser – wszystkie przysmaki dozwolone.

Krok 2.
Spisz składniki, sposób przygotowania i zrób zdjęcie swojego dzieła, a następnie dodaj tutaj za pomocą specjalnego formularza.

Krok 3.
Co miesiąc specjalna Komisja wybierze autorów najbardziej zaskakujących dań i nagrodzi ich przystawkami do robota kuchennego Kenwood. W tym miesiącu do rozdania mamy 4 sokowirówki AT641.
Warto być czujnym – w każdym miesiącu nagrodą będzie inna przystawka!
Mamy jeszcze jedną pyszną wiadomość. Z Kenwood każdy jest zwycięzcą. Wszystkie nadesłane przez uczestników pomysły znajdąsię w naszej wielkiej bazie przepisów, na stronie https://www.youkencook.pl.
Zanim robot kuchenny, noże i miseczki pójdą w ruch, pamiętaj, by zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz tu.
Nagroda miesiąca
Pamiętaj! W każdym miesiącu nagrodą będzie inna przystawka!

5x sokowirówki AT641
Zwycięzcy
Oto osoby, które zwyciężyły w poprzednich miesiącach:
2020
Styczeń
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Karoliny za przepis na "Drożdżowe pierożki z farszem i sosem czosnkowym".
Przystawki - szatkownice „roto” - otrzymują:
1. Magdalena za przepis na "Wegański bezglutenowy krem z porów i selera",
2. Renata za przepis na "Zupę gulaszową z pęczakiem i ziemniakami",
3. Joanna za przepis na "Francuskie makaroniki",
4. Sabina za przepis na "Bezglutenowe & brokułowe kluseczki jaglane z parmezanem",
5. Natalia za przepis na "Azjatycki krem z limonkową nutą”.
Luty
Przystawkę spiralizer otrzymują:
1. Karolina za przepis na "Marchewkowe mini pączki bezglutenowe i wegańskie",
2. Celina za przepis na "Crostata z dżemem",
3. Joanna za przepis na "Orkiszowa foccacia",
4. Julianna za przepis na "Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem",
5. Agnieszka za przepis na "Niecodzienną karpatkę".
Marzec
Przystawki do mielenia mięsa otrzymują:
1. Monika za przepis na "Mini serniczki z białą czekoladą i musem mango",
2. Julianna za przepis na "Kulicz twarogowy",
3. Ewelina za przepis na "Quiche z romanesco",
4. Marek za przepis na "Pappardelle z borowikami w sosie śmietanowym",
5. Marta za przepis na "Wiosenne drożdżówki z malinami i kremem cytrynowym z nutą mięty i bazylii".
Kwiecień
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do autorów przepisów na:
1. "Nietypowa Azja, czyli pierożki Dim sum w towarzystwie jedwabnego kremu z zielonego groszku",
2. "Focaccia",
3. "Placuszki z buraka i sera feta",
4. "Wiosenna lekka pizza na cienkim cieście z pesto bazyliowym",
5. "Letnie wspomnienie, czyli kakaowo- owocowa eksplozja".
Maj
Przecieraki do owoców wędrują do:
1. Antoniny za przepis na "Sernik z malinową pianką",
2. Berty222 za przepis na ",Wiosenna focaccia",
3. Dominika27 za przepis na "Pierogi ze szpinakiem, serami i suszonymi pomidorami",
4. Sylwii za przepis na "Naleśniki z kremem kokosowym Sylwia",
5. Moniki za przepis na "Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami".
Czerwiec
Przystawkę AT641 otrzymują:
1. Ewa za przepis “W kółko robiona”,
2. Angelika za przepis “Mrożona kawa typu "Frappuccino”,
3. Artur za przepis “Tartaletki z kremem cytrynowym i owocami”,
4. Artur za przepis “Fit placuszki SELE(LOVE)”,
5. Michał za przepis “Deser truskawkowy z musem z kiwi”.
Lipiec
1. Magdalena i przepis na "Buraczkowe brownie - bez glutenu i bez cukru!",
2. Michał i przepis na "Placki z jagodami kamczackimi",
3. Weronika i przepis na "Letnie ciasto jogurtowe z patelni nadziane sezonowymi owocami",
4. Dorota i przepis na "Letnie orzeźwienie z arbuza i truskawek"
5. Krystyna i przepis na "Zupa z soczewicą, jarmużem i kiełbasą".
Sierpień
1. Kamila i “Kawowa tarta sernikowa”
2. Alek i “Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią”
3. Magda i “Lodowe ciasto Daim - na skandynawską nutę”
4. Julianna i “Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi"
5. Paweł i “Spaghetti Bolognese”.
Wrzesień
1. Antonina i "Krem z dyni i pomidorów",
2. Daniel i "Grillowe burrito z dynią",
3. Paulina i "Gofry z cukinii",
4. Bartek i "Ciasto z morelami i cynamonową polewą",
5. Renata i "Pieczony omlet z migdałami i malinami".
Październik
Oto zwycięzcy październikowej edycji naszego konkursu:
1. Michał z przepisem na "Pierogi z jagodami",
2. Maria z przepisem na "Krem bawarski z rokitnikiem",
3. Lana z przepisem na "Galette z jabłkiem i cynamonem",
4. Marika z przepisem na "Mały wielki burger",
5. Michał z przepisem na "Gofry z puree z dyni".
Listopad
Oto zwycięzcy listopadowej edycji naszego konkursu:
- Mateusz i przepis na “Bułeczki z ziarnami”,
- Wojciech i przepis na “Przepyszne gruzińskie pierożki chinkali z rosołkiem w środku na jesienne dni”,
- Natalia i przepis na “Rogale Świętomarcińskie”,
- Sebastian i przepis na “Makaron z sosem pomidorowo mięsnym”
- Michał i przepis na “Torcik śniadaniowy”.
Grudzień
Nagrody za zwycięstwo w grudniowej edycji konkursu powędrują do:
2019
Luty
1. Barbara z przepisem na "Piersi z kurczaka panierowane w kolorowej paście curry z makaronem ryżowym (...)",
2. Dominika z przepisem na "Drożdżowe bułeczki z jabłkami",
3. Karolina z przepisem na "Lizaki bezowe",
4. Patrycja z przepisem na "Krem z pieczonych buraków",
5. Aleksandra z przepisem na "Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli".
Marzec
1. Kasia z przepisem na „Ciasto czekoladowo-orzechowe”,
2. Marek z przepisem na „Domową pizzę, która zawsze wychodzi”,
3. Dorota z przepisem na „Placki ze słodkich ziemniaków”,
4. Iwona z przepisem na „Babkę czekoladowo-marmurkową”,
5. Joanna z przepisem na „Wegańskie curry”,
6. Michał z przepisem na „Kolorowe spaghetti z krewetkami”,
7. Kinga z przepisem na „Makaron orientalny z kurczakiem i warzywami”.
Kwiecień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Moniki za przepis „Babeczki z jajkiem przepiórczym”.
Przystawki do spaghetti otrzymują:
1. Anna za przepis „Domowy chleb”,
2. Kasia za przepis „Owocowa polewa”,
3. Bartek za przepis „Babka wielkanocna z majonezem”,
4. Sylwia za przepis „Bezowe serce z owocami”,
5. Marek za przepis „Słodko-słonawy łosoś podany z dyniowym risotto”.
Maj
1. Karolina za przepis na „Mini bezy z frużeliną rabarbarową”,
2. Renata za przepis na „Czekoladowe bezy z bitą śmietaną i malinami”,
3. Bartek za przepis na „Bułeczki bao z krewetkami w tempurze”,
4. Agata za przepis na „Tartę z mascarpone i karmelizowanymi gruszkami”,
5. Dorota za przepis na „Surówka z buraków z granatem”.
Czerwiec
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Tomasza za przepis na „Tartę z wędzonym łososiem i pomidorkami”.
Sokowirówki otrzymują:
1. Ewa za przepis „Ciasto z truskawkami”,
2. Kasia za przepis „Tarta z owocami i białą czekoladą”,
3. Michał za przepis „Miętowy chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką”,
4. Julianna za przepis „Tarta z truskawkami i rabarbarem”,
5. Agata za przepis „Sałatka z komosą ryżową, ciecierzycą i winogronami”.
Lipiec
Przystawki do robienia lodów otrzymują:
1. Agata za przepis „Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini”,
2. Marlena za przepis na „Domową chałkę”,
3. Aleksandra za przepis na „Tartę lawendową z rabarbarem”,
4. Kasia za przepis na „Zupę z pieczonej papryki i bakłażana”,
5. Justyna za przepis na „Sernik na czekoladowym biszkopcie”.
Sierpień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Bartosza za przepis na „Marokański wołowy Tajine z drożdżową pitą i marokańską sałatką”.
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do:
1. Karoliny za przepis na „Orzechowa tarta z jeżynowym curdem oraz z chrupiąca bezą”,
2. Michał za przepis na „Byczki z bryndzą”,
3. Agnieszka za przepis na „Faszerowane bakłażany - mięsem i warzywami”,
4. Dorota za przepis na „Naleśnikowe gniazdka”,
5. Bartek za przepis na „Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinakiem”.
Wrzesień
Przystawki - młynki do ziaren wędrują do:
1. Marka za przepis na „Szpinakowe ravioli z płynnym żółtkiem”,
2. Ewy za przepis na „Rogaliki drożdżowe z jabłkami”,
3. Anny za przepis na „Dyniowe curry z masłem orzechowym”,
4. Renaty za przepis na „Kremowa potrawka z indyka z marchewką”.
Październik
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Marty za przepis na "Kremowy gęsty bulion w stylu japońskim".
Przystawki - Spiralizery - wędrują do:
1. Tomka za przepis na "Kasztanowe beczki bezglutenowe",
2. Anuli za przepis na "CHURROS na jesienne wiCHURRy",
3. Bernadetty za przepis na "Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką włoską",
4. Karoliny za przepis na "Dyniowe latte",
5. Karoliny za przepis na "Naleśniki gryczane z pieczarkami".
Listopad
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Magdaleny za przepis na "Vegeburger z cieciorki".
Przystawki - makaronu fettuccine - otrzymują:
1. Dorota za przepis na "Pomidorową kapustę z kiełbasą",
2. Małgorzata za przepis na "Rogale a'la marcińskie",
3. Marta za przepis na "Rozgrzewającą zupę meksykańską",
4. Julianna za przepis na "Szwedzkie klopsiki",
5. Bronisław za przepis na "Zupę kokosową z makaronem z cukinii".
Grudzień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Kamili za przepis na "Bezowy wieniec z piernikowym kremem".
Przystawki - kostkarki - otrzymują:
1. Adrianna za przepis na "Puszysty sernik na korzennym spodzie",
2. Styrc1993! za przepis na "Śląskie makówki",
3. Irena za przepis na "Ciasto Kubuś - bez glutenu i laktozy",
4. Bartek za przepis na "Chilli con carne",