


Twój przepis na wygraną!
Nagroda miesiąca
4x Kostkarka KAX400PL oraz 1x Voucher do restauracji Michela Morana
Dowiedz się więcejZasady konkursu
Każdy ma swój przepis na udany dzień. Chcemy, byś podzielił się swoim ze wszystkimi, którzy są głodni niebanalnych smaków! Weź udział w naszym konkursie, który pozwoli Ci przekraczać kulinarne standardy, wzbić się na zupełnie inny poziom gotowania i – co najważniejsze – pochwalić się przyjemnością, jaką czerpiesz z tworzenia pysznych arcydzieł.
Pokaż nam, jaki jest Twój przepis na wygraną!
Styl Twojego gotowania zależy od pogody i sezonu? To świetnie się składa. W naszym konkursie dajemy Ci szerokie pole do... przepisu! Przez cały rok masz okazję wziąć w nim udział.

Krok 1.
Wymyśl i przygotuj potrawę, w przygotowaniu której pomaga Ci robot kuchenny Kenwood. Od przystawki po deser – wszystkie przysmaki dozwolone.

Krok 2.
Spisz składniki, sposób przygotowania i zrób zdjęcie swojego dzieła, a następnie dodaj tutaj za pomocą specjalnego formularza.

Krok 3.
Co miesiąc specjalna Komisja wybierze autorów najbardziej zaskakujących dań i nagrodzi ich przystawkami do robota kuchennego Kenwood. W tym miesiącu do rozdania mamy 4 kostkarki KAX400PL oraz Voucher o wartości 500 zł do restauracji Michela Morana w Warszawie.
Warto być czujnym – w każdym miesiącu nagrodą będzie inna przystawka!
Mamy jeszcze jedną pyszną wiadomość. Z Kenwood każdy jest zwycięzcą. Wszystkie nadesłane przez uczestników pomysły znajdąsię w naszej wielkiej bazie przepisów, na stronie https://www.youkencook.pl.
Zanim robot kuchenny, noże i miseczki pójdą w ruch, pamiętaj, by zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz tu.
Nagroda miesiąca
Pamiętaj! W każdym miesiącu nagrodą będzie inna przystawka!

4x Kostkarka KAX400PL oraz 1x Voucher do restauracji Michela Morana
Zwycięzcy
Oto osoby, które zwyciężyły w poprzednich miesiącach:
Luty
1. Barbara z przepisem na "Piersi z kurczaka panierowane w kolorowej paście curry z makaronem ryżowym (...)",
2. Dominika z przepisem na "Drożdżowe bułeczki z jabłkami",
3. Karolina z przepisem na "Lizaki bezowe",
4. Patrycja z przepisem na "Krem z pieczonych buraków",
5. Aleksandra z przepisem na "Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli".
Marzec
1. Kasia z przepisem na „Ciasto czekoladowo-orzechowe”,
2. Marek z przepisem na „Domową pizzę, która zawsze wychodzi”,
3. Dorota z przepisem na „Placki ze słodkich ziemniaków”,
4. Iwona z przepisem na „Babkę czekoladowo-marmurkową”,
5. Joanna z przepisem na „Wegańskie curry”,
6. Michał z przepisem na „Kolorowe spaghetti z krewetkami”,
7. Kinga z przepisem na „Makaron orientalny z kurczakiem i warzywami”.
Kwiecień
Voucher do restauracji Michel Morana w Warszawie wędruje do Moniki za przepis „Babeczki z jajkiem przepiórczym”.
Przystawki do spaghetti otrzymują:
1. Anna za przepis „Domowy chleb”,
2. Kasia za przepis „Owocowa polewa”,
3. Bartek za przepis „Babka wielkanocna z majonezem”,
4. Sylwia za przepis „Bezowe serce z owocami”,
5. Marek za przepis „Słodko-słonawy łosoś podany z dyniowym risotto”.
Maj
1. Karolina za przepis na „Mini bezy z frużeliną rabarbarową”,
2. Renata za przepis na „Czekoladowe bezy z bitą śmietaną i malinami”,
3. Bartek za przepis na „Bułeczki bao z krewetkami w tempurze”,
4. Agata za przepis na „Tartę z mascarpone i karmelizowanymi gruszkami”,
5. Dorota za przepis na „Surówka z buraków z granatem”.
Czerwiec
Voucher do restauracji Michel Morana w Warszawie wędruje do Tomasza za przepis na „Tartę z wędzonym łososiem i pomidorkami”.
Sokowirówki otrzymują:
1. Ewa za przepis „Ciasto z truskawkami”,
2. Kasia za przepis „Tarta z owocami i białą czekoladą”,
3. Michał za przepis „Miętowy chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką”,
4. Julianna za przepis „Tarta z truskawkami i rabarbarem”,
5. Agata za przepis „Sałatka z komosą ryżową, ciecierzycą i winogronami”.
Lipiec
Przystawki do robienia lodów otrzymują:
1. Agata za przepis „Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini”,
2. Marlena za przepis na „Domową chałkę”,
3. Aleksandra za przepis na „Tartę lawendową z rabarbarem”,
4. Kasia za przepis na „Zupę z pieczonej papryki i bakłażana”,
5. Justyna za przepis na „Sernik na czekoladowym biszkopcie”.
Sierpień
Voucher do restauracji Michel Morana w Warszawie wędruje do Bartosza za przepis na „Marokański wołowy Tajine z drożdżową pitą i marokańską sałatką”.
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do:
1. Karoliny za przepis na „Orzechowa tarta z jeżynowym curdem oraz z chrupiąca bezą”,
2. Michał za przepis na „Byczki z bryndzą”,
3. Agnieszka za przepis na „Faszerowane bakłażany - mięsem i warzywami”,
4. Dorota za przepis na „Naleśnikowe gniazdka”,
5. Bartek za przepis na „Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinakiem”.
Wrzesień
Przystawki - młynki do ziaren wędrują do:
1. Marka za przepis na „Szpinakowe ravioli z płynnym żółtkiem”,
2. Ewy za przepis na „Rogaliki drożdżowe z jabłkami”,
3. Anny za przepis na „Dyniowe curry z masłem orzechowym”,
4. Renaty za przepis na „Kremowa potrawka z indyka z marchewką”.
Październik
Voucher do restauracji Michel Morana w Warszawie wędruje do Marty za przepis na "Kremowy gęsty bulion w stylu japońskim".
Przystawki - Spiralizery - wędrują do:
1. Tomka za przepis na "Kasztanowe beczki bezglutenowe",
2. Anuli za przepis na "CHURROS na jesienne wiCHURRy",
3. Bernadetty za przepis na "Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką włoską",
4. Karoliny za przepis na "Dyniowe latte",
5. Karoliny za przepis na "Naleśniki gryczane z pieczarkami".
Listopad
Voucher do restauracji Michel Morana w Warszawie wędruje do Magdaleny z przepis na "Vegeburger z cieciorki".
Przystawki - makaronu fettuccine - otrzymują:
1. Dorota za przepis na "Pomidorową kapustę z kiełbasą",
2. Małgorzata za przepis na "Rogale a'la marcińskie",
3. Marta za przepis na "Rozgrzewającą zupę meksykańską",
4. Julianna za przepis na "Szwedzkie klopsiki",
5. Bronisław za przepis na "Zupę kokosową z makaronem z cukinii".