


NOWA EDYCJA KONKURSU TWÓJ #PRZEPIS_NA_WYGRANĄ
Aby wziąć udział w kwietniowym konkursie należy do 30.04.2022 r. opublikować swój wielkanocny przepis z użyciem robota Kenwood pod postem na grupie YOU KEN COOK by KENWOOD.
Do wygrania 5 wykrojników do makaronu spaghetti KAX984ME
Zwycięzcy
Oto osoby, które zwyciężyły w poprzednich miesiącach:
2022
Kwiecień
Oto zwycięzcy kwietniowej edycji konkursu #PRZEPIS_NA_WYGRANĄ:
- Olga S. za przepis na babkę cytrynową
- Magdalena W. za przepis na ciasto kajmakowe
- Tomek K. za przepis na wiosenne rurki
- Magdalena M. za przepis na sernik oreo
- Nat Aila S. za przepis na chleb
2021
Styczeń
Oto zwycięzcy styczniowej edycji naszego konkursu:
- Weronika za przepis na “Spaghetti z cukinii i marchwi z bazyliowym pesto”,
- Marta za przepis na “Krem z marchwi”,
- Mariusz za przepis na “Babeczki galaksy”,
- Natalia za przepis na “Pierogi leniwe”,
- Agnieszka za przepis na “Bułeczki a’la precle”.
Luty
Oto zwycięzcy lutowej edycji naszego konkursu:
- Mariusz i przepis na “Pieczone pączki”,
- Ewelina i przepis na “Brownie z liofilizowanymi truskawkami “,
- Mariusz i przepis na “Donata”,
- Tomek I przepis na “Tartaletki z kruszonką”,
- Kinga i przepis na “Zielony koktajl: Na zdrowie!”.
Marzec
Autorzy dań, które zrobiły na nas wyjątkowe wrażenie, to:
- Magda i przepis na “Semifreddo mocno czekoladowe z sosem z granatu”,
- Julianna i przepis na “Babka cytrynowa (z gotowaną cytryną)”,
- Michał i przepis na “Sernik Oreo”,
- Ewa i przepis na “Babeczki oreo”,
- Monika i przepis na “Tort bezowy z kremem śmietanowo mascarpone z frużeliną wiśniową i owocami”.
Kwiecień
Oto zwycięzcy kwietniowej edycji naszego konkursu:
- Mariusz i przepis na “Mini pavlowa”,
- Małgorzata i przepis na “Zupę krem z pieczonych pomarańczowych warzyw z chilli”,
- Krzysztof i przepis na “Ciasto marchewkowe bezglutenowe”,
- Megi_Grabo i przepis na “Tartę kakaową z mascarpone i musem malinowym”,
- Bożena i przepis na “Bułeczki Bao z szarpaną kaczką”.
Maj
Oto zwycięzcy majowej edycji naszego konkursu:
- Marta i przepis na "Tartaletki smaki lata",
- Mariusz i przepis na "Mini Brownie",
- Kinga i przepis na "Szarlotkę",
- Megi_Grabo i przepis na "Szybki indyk w teriyaki",
- Magda i przepis na "Soczyste mielone z cukinią"
Czerwiec
Oto zwycięzcy czerwcowej edycji naszego konkursu:
- Julia i przepis na „Letnią tartę z owocami”,
- Gosia i przepis na „Ekspresowe ciasto z gruszkami i orzechami”,
- Irina i przepis na „Tiramisu z gruszką”,
- Dariusz i przepis na „Wiosenne pankejki z owocami”,
- Weronika i przepis na „Drożdżówka z fiołkową kruszonką”.
Wrzesień
- Natalia, autorka przepisu na „Kluseczki dyniowe z masłem szałwiowym”,
- Ula, autorka przepisu na „Dyniowe bułeczki”,
- Magda, autorka przepisu na „Dyniowe babeczki”,
- Magdalena, autorka przepisu na „Keczup z dyni”,
- Marta, autorka przepisu na „Sernik dyniowo-korzenny”.
Październik
W tym miesiącu rozsmakowały nas śliwkowe przepisy od:
- Ula K, „Proste ciasto ucierane ze śliwkami”
- Joanna T, „Przepis na ciasto marchewkowe-czekoladowe ze śliwkami”
- Karolina M, „Korzenny chutney ze śliwkami”
- Marta S, „Gelatteh”
- Koniuszewska, „Policzki wieprzowe w śliwkach”
Listopad
Autorzy deserów, które zrobiły na nas największe wrażenie to:
- Żaneta Koczara „Buraczane brownie”
- Monika Pruchnicka „Ciastka czekoladowe a'la brownie z karmelem”
- Julia Nowicka „Ekspresowe ciasto czekoladowe z malaksera”
- Malwina Rzewuska „Gateau Chocalat”
- Dorota Kiwior „Jesienny, czekoladowy tort Sachera”
Grudzień
Grudzień obfitował w przepyszne przepisy w Waszym wykonaniu! Zwycięzcami w tej edycji są:
ROBOT KUCHENNY WYGRYWA: Karolina M. "Orzechowiec z porzeczkową nutą"
WAŁKOWARKI WYGRYWAJĄ
- Aleksandra B. "Musowy torcik czekoladowy"
- Ula T. "Piernik ciotki Hildy"
- Joanna K. "Sernikowe lody"
- Wojciech M. "Pizza Gwiazda"
- Beata W. "Świąteczne ciasteczka"
2020
Styczeń
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Karoliny za przepis na "Drożdżowe pierożki z farszem i sosem czosnkowym".
Przystawki - szatkownice „roto” - otrzymują:
1. Magdalena za przepis na "Wegański bezglutenowy krem z porów i selera",
2. Renata za przepis na "Zupę gulaszową z pęczakiem i ziemniakami",
3. Joanna za przepis na "Francuskie makaroniki",
4. Sabina za przepis na "Bezglutenowe & brokułowe kluseczki jaglane z parmezanem",
5. Natalia za przepis na "Azjatycki krem z limonkową nutą”.
Luty
Przystawkę spiralizer otrzymują:
1. Karolina za przepis na "Marchewkowe mini pączki bezglutenowe i wegańskie",
2. Celina za przepis na "Crostata z dżemem",
3. Joanna za przepis na "Orkiszowa foccacia",
4. Julianna za przepis na "Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem",
5. Agnieszka za przepis na "Niecodzienną karpatkę".
Marzec
Przystawki do mielenia mięsa otrzymują:
1. Monika za przepis na "Mini serniczki z białą czekoladą i musem mango",
2. Julianna za przepis na "Kulicz twarogowy",
3. Ewelina za przepis na "Quiche z romanesco",
4. Marek za przepis na "Pappardelle z borowikami w sosie śmietanowym",
5. Marta za przepis na "Wiosenne drożdżówki z malinami i kremem cytrynowym z nutą mięty i bazylii".
Kwiecień
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do autorów przepisów na:
1. "Nietypowa Azja, czyli pierożki Dim sum w towarzystwie jedwabnego kremu z zielonego groszku",
2. "Focaccia",
3. "Placuszki z buraka i sera feta",
4. "Wiosenna lekka pizza na cienkim cieście z pesto bazyliowym",
5. "Letnie wspomnienie, czyli kakaowo- owocowa eksplozja".
Maj
Przecieraki do owoców wędrują do:
1. Antoniny za przepis na "Sernik z malinową pianką",
2. Berty222 za przepis na ",Wiosenna focaccia",
3. Dominika27 za przepis na "Pierogi ze szpinakiem, serami i suszonymi pomidorami",
4. Sylwii za przepis na "Naleśniki z kremem kokosowym Sylwia",
5. Moniki za przepis na "Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami".
Czerwiec
Przystawkę AT641 otrzymują:
1. Ewa za przepis “W kółko robiona”,
2. Angelika za przepis “Mrożona kawa typu "Frappuccino”,
3. Artur za przepis “Tartaletki z kremem cytrynowym i owocami”,
4. Artur za przepis “Fit placuszki SELE(LOVE)”,
5. Michał za przepis “Deser truskawkowy z musem z kiwi”.
Lipiec
1. Magdalena i przepis na "Buraczkowe brownie - bez glutenu i bez cukru!",
2. Michał i przepis na "Placki z jagodami kamczackimi",
3. Weronika i przepis na "Letnie ciasto jogurtowe z patelni nadziane sezonowymi owocami",
4. Dorota i przepis na "Letnie orzeźwienie z arbuza i truskawek"
5. Krystyna i przepis na "Zupa z soczewicą, jarmużem i kiełbasą".
Sierpień
1. Kamila i “Kawowa tarta sernikowa”
2. Alek i “Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią”
3. Magda i “Lodowe ciasto Daim - na skandynawską nutę”
4. Julianna i “Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi"
5. Paweł i “Spaghetti Bolognese”.
Wrzesień
1. Antonina i "Krem z dyni i pomidorów",
2. Daniel i "Grillowe burrito z dynią",
3. Paulina i "Gofry z cukinii",
4. Bartek i "Ciasto z morelami i cynamonową polewą",
5. Renata i "Pieczony omlet z migdałami i malinami".
Październik
Oto zwycięzcy październikowej edycji naszego konkursu:
1. Michał z przepisem na "Pierogi z jagodami",
2. Maria z przepisem na "Krem bawarski z rokitnikiem",
3. Lana z przepisem na "Galette z jabłkiem i cynamonem",
4. Marika z przepisem na "Mały wielki burger",
5. Michał z przepisem na "Gofry z puree z dyni".
Listopad
Oto zwycięzcy listopadowej edycji naszego konkursu:
- Mateusz i przepis na “Bułeczki z ziarnami”,
- Wojciech i przepis na “Przepyszne gruzińskie pierożki chinkali z rosołkiem w środku na jesienne dni”,
- Natalia i przepis na “Rogale Świętomarcińskie”,
- Sebastian i przepis na “Makaron z sosem pomidorowo mięsnym”
- Michał i przepis na “Torcik śniadaniowy”.
Grudzień
Nagrody za zwycięstwo w grudniowej edycji konkursu powędrują do:
2019
Luty
1. Barbara z przepisem na "Piersi z kurczaka panierowane w kolorowej paście curry z makaronem ryżowym (...)",
2. Dominika z przepisem na "Drożdżowe bułeczki z jabłkami",
3. Karolina z przepisem na "Lizaki bezowe",
4. Patrycja z przepisem na "Krem z pieczonych buraków",
5. Aleksandra z przepisem na "Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli".
Marzec
1. Kasia z przepisem na „Ciasto czekoladowo-orzechowe”,
2. Marek z przepisem na „Domową pizzę, która zawsze wychodzi”,
3. Dorota z przepisem na „Placki ze słodkich ziemniaków”,
4. Iwona z przepisem na „Babkę czekoladowo-marmurkową”,
5. Joanna z przepisem na „Wegańskie curry”,
6. Michał z przepisem na „Kolorowe spaghetti z krewetkami”,
7. Kinga z przepisem na „Makaron orientalny z kurczakiem i warzywami”.
Kwiecień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Moniki za przepis „Babeczki z jajkiem przepiórczym”.
Przystawki do spaghetti otrzymują:
1. Anna za przepis „Domowy chleb”,
2. Kasia za przepis „Owocowa polewa”,
3. Bartek za przepis „Babka wielkanocna z majonezem”,
4. Sylwia za przepis „Bezowe serce z owocami”,
5. Marek za przepis „Słodko-słonawy łosoś podany z dyniowym risotto”.
Maj
1. Karolina za przepis na „Mini bezy z frużeliną rabarbarową”,
2. Renata za przepis na „Czekoladowe bezy z bitą śmietaną i malinami”,
3. Bartek za przepis na „Bułeczki bao z krewetkami w tempurze”,
4. Agata za przepis na „Tartę z mascarpone i karmelizowanymi gruszkami”,
5. Dorota za przepis na „Surówka z buraków z granatem”.
Czerwiec
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Tomasza za przepis na „Tartę z wędzonym łososiem i pomidorkami”.
Sokowirówki otrzymują:
1. Ewa za przepis „Ciasto z truskawkami”,
2. Kasia za przepis „Tarta z owocami i białą czekoladą”,
3. Michał za przepis „Miętowy chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką”,
4. Julianna za przepis „Tarta z truskawkami i rabarbarem”,
5. Agata za przepis „Sałatka z komosą ryżową, ciecierzycą i winogronami”.
Lipiec
Przystawki do robienia lodów otrzymują:
1. Agata za przepis „Cukiniowe spaghetti z granatem, orzechami i sosem tahini”,
2. Marlena za przepis na „Domową chałkę”,
3. Aleksandra za przepis na „Tartę lawendową z rabarbarem”,
4. Kasia za przepis na „Zupę z pieczonej papryki i bakłażana”,
5. Justyna za przepis na „Sernik na czekoladowym biszkopcie”.
Sierpień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Bartosza za przepis na „Marokański wołowy Tajine z drożdżową pitą i marokańską sałatką”.
Wyciskarki wolnoobrotowe wędrują do:
1. Karoliny za przepis na „Orzechowa tarta z jeżynowym curdem oraz z chrupiąca bezą”,
2. Michał za przepis na „Byczki z bryndzą”,
3. Agnieszka za przepis na „Faszerowane bakłażany - mięsem i warzywami”,
4. Dorota za przepis na „Naleśnikowe gniazdka”,
5. Bartek za przepis na „Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinakiem”.
Wrzesień
Przystawki - młynki do ziaren wędrują do:
1. Marka za przepis na „Szpinakowe ravioli z płynnym żółtkiem”,
2. Ewy za przepis na „Rogaliki drożdżowe z jabłkami”,
3. Anny za przepis na „Dyniowe curry z masłem orzechowym”,
4. Renaty za przepis na „Kremowa potrawka z indyka z marchewką”.
Październik
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Marty za przepis na "Kremowy gęsty bulion w stylu japońskim".
Przystawki - Spiralizery - wędrują do:
1. Tomka za przepis na "Kasztanowe beczki bezglutenowe",
2. Anuli za przepis na "CHURROS na jesienne wiCHURRy",
3. Bernadetty za przepis na "Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką włoską",
4. Karoliny za przepis na "Dyniowe latte",
5. Karoliny za przepis na "Naleśniki gryczane z pieczarkami".
Listopad
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Magdaleny za przepis na "Vegeburger z cieciorki".
Przystawki - makaronu fettuccine - otrzymują:
1. Dorota za przepis na "Pomidorową kapustę z kiełbasą",
2. Małgorzata za przepis na "Rogale a'la marcińskie",
3. Marta za przepis na "Rozgrzewającą zupę meksykańską",
4. Julianna za przepis na "Szwedzkie klopsiki",
5. Bronisław za przepis na "Zupę kokosową z makaronem z cukinii".
Grudzień
Voucher do restauracji Michela Morana w Warszawie wędruje do Kamili za przepis na "Bezowy wieniec z piernikowym kremem".
Przystawki - kostkarki - otrzymują:
1. Adrianna za przepis na "Puszysty sernik na korzennym spodzie",
2. Styrc1993! za przepis na "Śląskie makówki",
3. Irena za przepis na "Ciasto Kubuś - bez glutenu i laktozy",
4. Bartek za przepis na "Chilli con carne",