Zupa
Tradycyjna ogórkowa CookEasy+
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota umieść mieszadło.
2.
Zamontuj przystawkę wyposażoną w tarczę o dużych oczkach.
3.
Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 97st.C.,zatwierdź.
3.
Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką.
4.
Na dnie misy umieść masło, poczekaj aż się rozpuści.
5.
Marchewkę, cebulę oraz kiszone ogórki zetrzyj do misy robota.
6.
Ustaw czas na 5 minut.
7.
Po wskazanym czasie dodaj wodę z kiszenia, zimniaki pokrojone w "8" oraz śmietankę.Gotuj 10 minut.
8.
Następnie podlej całość bulionem, gotuj kolejne 10 minut.
9.
Dodaj przyprawy oraz zioła.
9.
Gdy ziemniaki będa już miękkie, dodaj śmietanę. Dopraw całość i podawaj ciepłe.
1. w misie robota umieść mieszadło. 2. Zamontuj przystawkę wyposażoną w tarczę o dużych oczkach. 3. Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 97st.C.,zatwierdż. 3. Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. 4. Na dnie misy umieść masło, poczekaj aż się rozpuści. 5. marchewkę, cebulę oraz kiszone ogórki zetrzyj do misy robota. 6. Ustaw czas na 5 minut. 5. Po wskazanym czasie dodaj wodę z kiszenia, zimniaki pokrojone w "8" oraz śmietankę. 7. Gotuj 10 minut. 8. Podlej całość bulionem, gotuj 10 minut. 9. Dodaj przyprawy oraz zioła. 9. Gdy ziemniaki będa już miękkie, dodaj śmietanę. Dopraw całość i podawaj ciepłe. |