Przystawka
Pasztet tradycyjny CookEasy+
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Gotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj mieszadło.
2.
Ustaw temperaturę misy na 98st.C. i umieśc w niej masło.
3.
Mięso podziel na porcje i umieść na rozgrzanym maśle.
4.
Smaż 20 minut.
5.
Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
6.
Smaż całość 30 min. Po tym czasie dodaj 3 obrane i pokrojone w ćwiartki cebule.
7.
Dodaj wino i duś całość 30 minut.
8.
Usuń mieszadło a w jego miejsce zamontuj noże do siekania.
9.
Siekaj całość z najwyższą prędkością do uzyskania jednolitej masy.
10.
W miejsce mieszadła umieśc trzepaczkę.
11.
Białka jaj umieść w misie robta, uruchom robot ustawiając prędkość max. Białka ubij na pianę.ka i dopraw jeszcze do smaku.
12.
Białka dodaj do masy mięsnej, delikatnie wymieszaj (pekość 1).
13.
Tak przygotowane mięso przełóż do foremki i piecz 1 godzinę w temp. 180 st.C bez termoobiegu.