Zupa
Smak Tradycji - Żurek Polski
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 97st.C.,zatwierdź.
3.
Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką. Na dnie misy umieść pokrojone w kostkę: kiełbasę oraz cebulę, dodaj 1 łyżkę smalcu.
4.
Ustaw czas na 5 minut.
5.
Po wskazanym czasie dodaj siekane suszone grzyby, rozgnieciony czosnek, wodę oraz ziemniaki. Całość gotuj kolejne 20 minut.
6.
Następnie dodaj zakwas.
7.
Gotuj 5 minut.
8.
Dodaj przyprawy. Gotuj 1 minutę.
9.
Żurek podawaj ciepły, ecz nie gorący