Zupa
Smak Tradycji - Zupa Ogórkowa
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach.
2.
Uruchom robot ustawiając predkość pracy w ozycję 3, zetrzyj ogórki, marchewkę oraz cebulę.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
4.
Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 97st.C.,zatwierdż.
5.
Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką.
6.
Na dnie misy umieść masło, poczekaj aż się rozpuści.
7.
Startą marchewkę, cebulę oraz kiszone ogórki umieśc w misie robota.
8.
Ustaw czas na 5 minut.
9.
Po wskazanym czasie dodaj wodę, sok z kiszenia, zimniaki pokrojone w "8" oraz śmietankę.
10.
Gotuj 10 minut.
11.
Podlej całość bulionem, gotuj 10 minut.
12.
Dodaj przyprawy oraz zioła.
13.
Gdy ziemniaki będa już miękkie, dodaj śmietanę. Dopraw całość i podawaj ciepłe.