Zupa

Smak Tradycji - Zupa Ogórkowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

4 ogórki kiszone,
4 ziemniaki,
250 ml wody,
250ml soku z kiszenia,
2 ząbki czosnku,
1 marchewka,
1 cebula,
koperek,
natka pietruszki,
2 łyżki masła,
100ml kwaśnej śmietany 12%,
500 ml bulionu,
sól,
pieprz,
majeranek

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach.

2.

Uruchom robot ustawiając predkość pracy w ozycję 3, zetrzyj ogórki, marchewkę oraz cebulę.

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.

4.

Uruchom robot, ustaw temperaturę gotowania na 97st.C.,zatwierdż.

5.

Prędkość pracy robota ustaw w pozycję 2 z łyżeczką.

6.

Na dnie misy umieść masło, poczekaj aż się rozpuści.

7.

Startą marchewkę, cebulę oraz kiszone ogórki umieśc w misie robota.

8.

Ustaw czas na 5 minut.

9.

Po wskazanym czasie dodaj wodę, sok z kiszenia, zimniaki pokrojone w "8" oraz śmietankę.

10.

Gotuj 10 minut.

11.

Podlej całość bulionem, gotuj 10 minut.

12.

Dodaj przyprawy oraz zioła.

13.

Gdy ziemniaki będa już miękkie, dodaj śmietanę. Dopraw całość i podawaj ciepłe.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.