Danie główne
Smak Tradycji - Pierogi Ruskie
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj hak do ciasta.
2.
Wypełnij misę mąką oraz ciepłą wodą.
3.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1, mieszaj ciasto 3-4 minuty, zarobione ciasto odstaw na 30 min.
4.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w oże do siekania
5.
W malakserze umieść przekrojoną na pół cebulę. Dodaj nieco oleju.
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max - siekaj 30-40 sekund.
7.
Teraz ustaw prędkość pracy robota na 1 z łyżeczką a temperaturę misy na 120 st.C.
8.
Smaż cebulkę 4-5 minut do zezłocenia.
9.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K
10.
Następnie w misie robota umieść przekrojone na "4" ziemniaki, podzielony na cząstki twaróg oraz przyprawy.
11.
Mieszaj całość z prędkością 1 do połączenia składników.
12.
Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.
13.
Z ciasta wycinaj koła, na środku każdego umieśc nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.
14.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia