• Smak Tradycji - Pierogi Ruskie
  • Smak Tradycji - Pierogi Ruskie
  • Smak Tradycji - Pierogi Ruskie

Danie główne

Smak Tradycji - Pierogi Ruskie

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

Ciasto:
300 g mąki pszennej,
150 ml ciepłej wody,
sól
Wypełnienie:
300g ugotowanych ziemniaków,
200 g twarogu tłustego,
2 cebule,
sól,
pieprz

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj hak do ciasta.

2.

Wypełnij misę mąką oraz ciepłą wodą.

3.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1, mieszaj ciasto 3-4 minuty, zarobione ciasto odstaw na 30 min.

4.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w oże do siekania 

5.

W malakserze umieść przekrojoną na pół cebulę. Dodaj nieco oleju.

6.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max - siekaj 30-40 sekund.

7.

Teraz ustaw prędkość pracy robota na 1 z łyżeczką a temperaturę misy na 120 st.C.

8.

Smaż cebulkę 4-5 minut do zezłocenia.

9.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło K

10.

Następnie w misie robota umieść przekrojone na "4" ziemniaki, podzielony na cząstki twaróg oraz przyprawy.

11.

Mieszaj całość z prędkością 1 do połączenia składników.

12.

Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.

13.

Z ciasta wycinaj koła, na środku każdego umieśc nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.

14.

Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.