Danie główne
Pierogi ruskie CookEasy+
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W misie robota zamontuj mieszadło.
2.
Wypełnij misę mąką oraz ciepłą wodą.
3.
Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 1, zarobione ciasto odstaw na 30 min.
4.
Mieszadło zastąp nożami do siekania.
5.
W misie robota umieść przekrojoną na pół cebulę. Dodaj nieco oleju.
6.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max (siekaj 30-40 sekund)
7.
Wyjmij noże a w ich miejsce umieść mieszadło.
8.
Ustaw predkość pracy na 1 z łyżeczką a temperaturę na 120 st.C.
9.
Smaż 4-5 minut do zezłocenia cebulki
10.
Następnie w misie robota umieść przekrojone na "4" ziemniaki, podzielony na cząstki twaróg oraz przyprawy. Mieszaj całość z prędkością 1 do połączenia składników.
11.
Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.
12.
Z ciasta wycinaj koła. Na środku każdego umieś nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.
13.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia