• Pierogi ruskie CookEasy+
  • Pierogi ruskie CookEasy+
  • Pierogi ruskie CookEasy+

Danie główne

Pierogi ruskie CookEasy+

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

Ciasto:
300 g mąki pszennej,
150 ml ciepłej wody,
sól
Wypełnienie:
300g ugotowanych ziemniaków,
200 g twarogu tłustego,
2 cebule,
sól,
pieprz

Przepis podstawowy

1.

W misie robota zamontuj mieszadło.

2.

Wypełnij misę mąką oraz ciepłą wodą.

3.

Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 1, zarobione ciasto odstaw na 30 min.

4.

Mieszadło zastąp nożami do siekania.

5.

W misie robota umieść przekrojoną na pół cebulę. Dodaj nieco oleju.

6.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max (siekaj 30-40 sekund)

7.

Wyjmij noże a w ich miejsce umieść mieszadło.

8.

Ustaw predkość pracy na 1 z łyżeczką a temperaturę na 120 st.C.

9.

Smaż 4-5 minut do zezłocenia cebulki

10.

Następnie w misie robota umieść przekrojone na "4" ziemniaki, podzielony na cząstki twaróg oraz przyprawy. Mieszaj całość z prędkością 1 do połączenia składników.

11.

Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.

12.

Z ciasta wycinaj koła. Na środku każdego umieś nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.

13.

Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.