• Smak Tradycji - Pierogi z mięsem
  • Smak Tradycji - Pierogi z mięsem
  • Smak Tradycji - Pierogi z mięsem

Danie główne

Smak Tradycji - Pierogi z mięsem

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- malakser

SKŁADNIKI:

Ciasto:
300 g mąki pszennej,
150 ml ciepłej wody,
sól
Wypełnienie:
300g ugotowanej wołowiny
300 g gotowanego drobiu,
2 cebule,
natka pietruszki,
majeranek,
papryka słodka,
sól,
pieprz

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.

2.

Misę robota wypełnij mąką oraz ciepłą wodą.

3.

Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 1. Wyrabiaj ciasto 7-9 minut. Zarobione ciasto odstaw na 30 min.

4.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania.

5.

W malakserze umieść przekrojoną na pół cebulę, dodaj nieco oleju.

6.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max (siekaj 30-40 sekund)

7.

Cebulę odstaw.

8. 

W malakserze umieść mięsa. Siekaj 3-4 minuty z pedkości 3-4, do połączenia składników.

9.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.

10.

Ustaw prędkość pracy na 1 z łyżeczką a temperaturę na 120 st.C.

11.

Smaż cebulkę 4-5 minut do zezłocenia

12.

Połącz składniki farszu, dopraw i odstaw na chwilkę.

13.

Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.

14.

Z ciasta wycinaj koła, na środku każdego umieśc nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.

15. Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.