Danie główne
Smak Tradycji - Pierogi z mięsem
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Gotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.
2.
Misę robota wypełnij mąką oraz ciepłą wodą.
3.
Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 1. Wyrabiaj ciasto 7-9 minut. Zarobione ciasto odstaw na 30 min.
4.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania.
5.
W malakserze umieść przekrojoną na pół cebulę, dodaj nieco oleju.
6.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na max (siekaj 30-40 sekund)
7.
Cebulę odstaw.
8.
W malakserze umieść mięsa. Siekaj 3-4 minuty z pedkości 3-4, do połączenia składników.
9.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
10.
Ustaw prędkość pracy na 1 z łyżeczką a temperaturę na 120 st.C.
11.
Smaż cebulkę 4-5 minut do zezłocenia
12.
Połącz składniki farszu, dopraw i odstaw na chwilkę.
13.
Ciasto rozwałkuj na grubośc 3-4 mm.
14.
Z ciasta wycinaj koła, na środku każdego umieśc nieco farszu, połącz ze sobą brzegi ciasta.
15. Pierogi gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia