• Smak Tradycji - Bigos
  • Smak Tradycji - Bigos
  • Smak Tradycji - Bigos

Danie główne

Smak Tradycji - Bigos

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

1kg kapusty białej,
1 kg kapusty kiszonej,
200 g boczku wędzonego,
300 g łopatki wieprzowej,
sól,
pieprz,
majeranek,
papryka słodka,
papryka ostra,
liść laurowy,
ziele angielskie
200 g cebuli
60g przecieru pomidorowego

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
Uruchom robot, podgrzej misę do 140°C, prędkość ustaw na 2 z łyżeczką

2.

W misie robota umieść pokrojony w kostkę boczek oraz mięso

3.

Smaż 10 minut

4.

Na ramienu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do cięcia.

5

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3.

6.

Zetrzyj kapustę białą oraz cebulę, umieść je w misie, dodaj kapustę kiszoną

7.

Zmniejsz temperaturę do 98°C gotuj godzinę

8.

Po wskazanym czasie dodaj koncentrat pomidorowy

9 .

Gotuj jeszcze 30 minut.

10.

Dopraw i dokładnie wymieszaj

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.