Danie główne
Smak Tradycji - Bigos
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
Uruchom robot, podgrzej misę do 140°C, prędkość ustaw na 2 z łyżeczką
2.
W misie robota umieść pokrojony w kostkę boczek oraz mięso
3.
Smaż 10 minut
4.
Na ramienu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do cięcia.
5
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3.
6.
Zetrzyj kapustę białą oraz cebulę, umieść je w misie, dodaj kapustę kiszoną
7.
Zmniejsz temperaturę do 98°C gotuj godzinę
8.
Po wskazanym czasie dodaj koncentrat pomidorowy
9 .
Gotuj jeszcze 30 minut.
10.
Dopraw i dokładnie wymieszaj