Deser

Budyń czekoladowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

2 szklanki mleka
3 żółtka średnich jajek,
4 płaskie łyżki cukru waniliowego,
3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka masła,
3 łyżki kakao

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.

2.

Uruchom robot, ustaw temperaturę misy na 65st.C. zatwierdź.

3.

Prędkość pracy ustaw na 1.

4.

W misie robota umieść żółtka oraz masło, ogrzewaj całość przez 4-5 minut

5.

Dodaj cukier waniliowy, mieszaj 3 minuty.

6.

Dodaj mleko pozostawiając około 150 ml.

7.

Ustaw temperaturę na 97 st.C.

8.

Połącz skrobię z kakao oraz pozostałym mlekiem, mieszankę wlej do misy, zwiększ obroty na 2, gotuj do zgęstnienia.

9.

Podawaj ciepły lub na zimno 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.