Deser
Budyń czekoladowy
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
2.
Uruchom robot, ustaw temperaturę misy na 65st.C. zatwierdź.
3.
Prędkość pracy ustaw na 1.
4.
W misie robota umieść żółtka oraz masło, ogrzewaj całość przez 4-5 minut
5.
Dodaj cukier waniliowy, mieszaj 3 minuty.
6.
Dodaj mleko pozostawiając około 150 ml.
7.
Ustaw temperaturę na 97 st.C.
8.
Połącz skrobię z kakao oraz pozostałym mlekiem, mieszankę wlej do misy, zwiększ obroty na 2, gotuj do zgęstnienia.
9.
Podawaj ciepły lub na zimno