Przystawka

Humus

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

2 szklanki gotowanej ciecierzycy,
3 ząbki czosnku,
5 łyżek pasty Tahini lub rozdrobnionego sezamu
3–4 łyżki oliwy z oliwek, sól do smaku,
1 łyżka kuminu,
garść świeżej kolendry,
sok z połowy cytryny

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania.

2.

Umieść w nim obrany i zmiażdżony czosnek, pastę tahini, oliwę, kumin, kolendrę, sok z cytryny.

3.

Uruchom robot ustawiając prędkość 3-4 nastepnie max. Siekaj 2 minuty.

4

Dodaj ciecierzycę.

5.

Miksuj z prędkością maksymalną 4 minuty na idealnie gładką masę.o uzyskania pasty

6.

Dopraw do smaku solą oraz pieprzem

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.