• Smak Tradycji - Pasztet

Przystawka

Smak Tradycji - Pasztet

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Gotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

500 g gotowanego szpondru,
500 g gtowanej łopatki wieprzowej,
0,75 kg boczku surowego,
3 cebule,
4 jajka,
1 bułka,
1 kostka masła,
sól,
pieprz,
majeranek,
200 ml wina wytrawnego

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.

2.

Ustaw temperaturę misy na 98st.C. i umieśc w niej masło.

3.

Mięso podziel na porcje i umieść na rozgrzanym maśle.

4.

Smaż 20 minut.

4.

Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

5.

Smaż całość 30 min. i po tym czasie dodaj 3 obrane i pokrojone w ćwiartki cebule.

6.

Dodaj wino, duś całość 30 minut.

7.

Mięso ummieść w malakserzem wyposażonym w noż do siekania. Te zamontuj na ramieniu robota.

8.

Siekaj całość z najwyższą prędkością do uzyskania jednolitej masy.

9.

W ramienu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść białka jaj. Ustaw prędkość max i ubijaj białka przez około 2 min.

10.

Pianę delikatnie wmieszaj w masę mięsną i dopraw jeszcze do smaku.

11.

Tak przygotowane mięso przełóż do foremki i piecz 1 godzinę w temp. 180 st.C bez termoobiegu.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.