Przystawka
Smak Tradycji - Pasztet
- Z mięsem
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Gotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.
2.
Ustaw temperaturę misy na 98st.C. i umieśc w niej masło.
3.
Mięso podziel na porcje i umieść na rozgrzanym maśle.
4.
Smaż 20 minut.
4.
Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
5.
Smaż całość 30 min. i po tym czasie dodaj 3 obrane i pokrojone w ćwiartki cebule.
6.
Dodaj wino, duś całość 30 minut.
7.
Mięso ummieść w malakserzem wyposażonym w noż do siekania. Te zamontuj na ramieniu robota.
8.
Siekaj całość z najwyższą prędkością do uzyskania jednolitej masy.
9.
W ramienu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść białka jaj. Ustaw prędkość max i ubijaj białka przez około 2 min.
10.
Pianę delikatnie wmieszaj w masę mięsną i dopraw jeszcze do smaku.
11.
Tak przygotowane mięso przełóż do foremki i piecz 1 godzinę w temp. 180 st.C bez termoobiegu.