Deser
Tort rocznicowy
- Wege
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
2.
Białka jaj umieść w misie robota.
3.
Uruchom robot ustawiając prędkość maksymalną. Białka ubij na sztywno stopniowo dodając cukier.
4.
Gdy piana będzie sztywna, zmniejsz prędkość pracy robota do 1, dodaj żółtka, jedno po drugim.
5.
Przesij mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połącz.
6
Ciasto wylej na blachę, Piecz 30 minut w temperaturze 175 st.C.
7.
Po wystudzeniu przekrój biszkopt na pół.
8.
W misie robota ubij śmietanę z cukrem pudrem i mascarpone.
9.
Biszkopt posmaruj masą, dodaj pokrojone truskawki i pokruszoną bezę. Delikatnie przykryj masą i drugim biszkoptem.
10.
Ten posmaruj drugą częścią masy, posmaruj też boki.
11.
Boki posyp uprażonymi migdałami.
12.
Na wierzch ułóż bezy, truskawki i resztę migdałów. .