• Ciasto jogurtowe z truskawkami

Deser

Ciasto jogurtowe z truskawkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

4 szklanki mąki,
4 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
2 szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
100 g masła lub oleju
2 szklanki jogurtu
600 g truskawek

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.

2.

W misie robota umieść jajka. Ubij je z cukrem ustawiając robot na prędkośc maksymalną, ubijaj 5-7 minut.

3.

Dodaj jogurt, ubijaj kolejne 3-4 minuty

4.

Dodaj roztopione i przestudzone masło lub olej i ubijaj kolejne 3-4 minuty

4.

W ramieniu robota zamontuj meiszadło elastyczne i porcjami dodawaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

5.

Wyłóż ciasto do dużej formy, ułóż na wierzchu truskawki.

6.

Piecz ok. 45-50 min w temp. 180 st. C.

7.

Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.