Deser

Śmietanowy sernik na zimno z borówkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

350g sera białego
4 serki waniliowe
1 Cukier waniliowy
300 g borówek
2 łyżki żelatyny
500 ml śmietany kremówki
30 ml mleka

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. 

2.

W misie robota umieść baiły ser, serki waniliowe oraz cukier waniliowy.

3.

Uruchom robot ustawiając prędość pracy w pozyję 2 i utrzyj serki do gładkiej konsystencji.

4.

2 łyżki żelatyny zalej 2 łyżkami wody i pozostaw do napęcznienia na ok 10min

5.

W rondelku roztop żelatynę z 2 łyżkami mleka. Żelatynę dodawaj po łyżce do masy serowej cały czas miksując. Odstaw.

6.

W ramieniu robota zamontuj trzepczkę. W misie robota umieść 2 śmietanki kremówki z 4 łyżkami cukru pudru. 

7.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję maksymalną, ubijaja śmietanki przez 3 minuty

8.

Połącz obie masy, dołóż 300g borówki amerykańskiej, wymieszaj.

9.

Gotową masę wyłóż do tortownicy 26cm i wstaw do lodówki.

10.

W tym czasie rozpuść 1 galaretkę, ostudź, wylej na wierzch na ciasto i znów wstaw do lodówki na ok 3h.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.