Deser
Śmietanowy sernik na zimno z borówkami
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne.
2.
W misie robota umieść baiły ser, serki waniliowe oraz cukier waniliowy.
3.
Uruchom robot ustawiając prędość pracy w pozyję 2 i utrzyj serki do gładkiej konsystencji.
4.
2 łyżki żelatyny zalej 2 łyżkami wody i pozostaw do napęcznienia na ok 10min
5.
W rondelku roztop żelatynę z 2 łyżkami mleka. Żelatynę dodawaj po łyżce do masy serowej cały czas miksując. Odstaw.
6.
W ramieniu robota zamontuj trzepczkę. W misie robota umieść 2 śmietanki kremówki z 4 łyżkami cukru pudru.
7.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję maksymalną, ubijaja śmietanki przez 3 minuty
8.
Połącz obie masy, dołóż 300g borówki amerykańskiej, wymieszaj.
9.
Gotową masę wyłóż do tortownicy 26cm i wstaw do lodówki.
10.
W tym czasie rozpuść 1 galaretkę, ostudź, wylej na wierzch na ciasto i znów wstaw do lodówki na ok 3h.