Deser
Ciasto drożdżowe z owocami
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
2.
Do misy robota wlej całe jajka, dodaj cukier.
3.
Ustaw prędkość pracy robota na 5.
4.
Ubij jajka z cukrem do białości. Kolejno dodaj mleko i olej. Połącz wszystko razem.
5.
Następnie powstałą masę posyp na wierzch pokruszonymi drożdżami. Powstały zaczyn odstaw na 12 godzin w temperaturze pokojowej. (najlepiej przygotować zaczyn wieczorem a następnego dnia dokończyć).
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K.
7.
Uruchom robot, ustaw predkośc racy w pozycję 2. Następnie dodawaj do masy, pojedynczymi partiami przesianą mąkę.
8.
Połącz wszystko razem.
9.
Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
10.
Pozostaw na 15 min.
11.
W tym czasie przygotuj kruszonkę.
12.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K.
13.
W misie robota umieść masło i cukier. uruchom robot, ucieraj masło z cukrem, i stopniowo dodawaj mąkę aż zrobią się grudki.
14.
Osączone i wydrylowane owoce wyłóż na ciasto, posyp kruszonką.
15.
Piecz około 45 minut w 180 stopniach C.