• Sernik na zimno z borówkami

Przystawka

Sernik na zimno z borówkami

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

400 ml mleczka kokosowego (1 opakowanie puszki),
500 g mielonego sera na sernik,
1 opakowanie żelatyny fix deserowej do serników na zimno (60 g),
250 g – 300 g małych borówek amerykańskich,
50 g cukru pudru z wanilią,
mielony karmel
wanilia do deserów

Przepis podstawowy

1.

W rondelku podgrzej mleczko kokosowe, dodaj żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie wymieszaj.

2.

Mleczko lekko przestudź.

3.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.

4.

W misie robota umieść ser, dodaj przygotowane mleczko kokosowe i całość miksu ok. 2 min z prędkością 2-3-4.

5.

Masę przelej do tortownicy, dodaj 200 g borówek, wymieszaj i wyrównaj wierzch.

6.

Pozostałe borówki ułóż na wierzch sernika

7.

Sernik oprósz mielonym karmelem i wanilią.

8.

Przełóż do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.