Deser
tort waniliowo - truskawkowy
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
2.
W misie robota umieść całe jajka. Uruchom robot ustawiając prędkość maksymalną.
3.
Ubij jaja z cukrem do uzyskania puszystej masy.
4.
Zmniejsz predkość do 1. Przesianą przez sitko mąkę dodawaj partiami do masy z jajek do połączenia się składników.
5.
Masę przelej do wcześniej przygotowanego rantu.
6.
Piecz około 45-50 minut, lub do suchego patyczka, w temperaturze 165-170 stopni.
7.
Przygotuj krem:
8.
W misie robota umieść śmietanę i mascarpone. Mieszankę ubijaj przez 2 minuty z prędkością maksymalną na puszysty krem.
9.
Teraz umieść w misie masło o temperaturze pokojowej a czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Do ubitego masła powoli dodaj czekoladę. Wymieszaj razem do połączenia.
10.
Pierwszą warstwę tynku tzw. okruszkową nakładaj na następny dzień, po wyjęciu z lodówki. Po kilku godzinach możesz nałożyć ostateczną warstwę tynku, pamiętając by zostawić nieco na ewentualne pęknięcia.