• Najprostszy krem czekoladowy
  • Najprostszy krem czekoladowy

Deser

Najprostszy krem czekoladowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

250 ml śmietanki 36%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
100g gorzkiej czekolady

Przepis podstawowy

1

Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w misie robota w temperaturze 60 stopni (możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej), a następnie ostudź.

2

Śmietankę ubij przy pomocy trzepaczki.

3

Pod koniec ubijania dodaj cukier i cukier waniliowy.

4

Cienkim strumieniem wlewaj do śmietany czekoladę i ubijaj na niewielkich obrotach.

5

Gotowy mus przełóż do miseczek i przechowuj w lodówce. Możesz je podać z ulubionym owocami. Świetnie sprawdzą się tu truskawki, maliny czy czereśnie.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.