•  Naleśniki z bananami i czekoladą
  •  Naleśniki z bananami i czekoladą

Danie główne

Naleśniki z bananami i czekoladą

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Szklanka mleka 3,2 %
Szklanka wody gazowanej
Szklanka mąki
3 jajka
Szczypta soli
Łyżka roztopionego masła
Dodatkowo:
4 banany
50g wiórków kokosowych
100g gorzkiej czekolady
100g mlecznej czekolady

Przepis podstawowy

1

Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota z trzepaczką, malakserze lub blenderze i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

2

Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni, staraj się, aby były one jak najcieńsze.

3

Czekoladę połam na kawałki, umieść w misie robota kuchennego i nastaw na program topienia czekolady, dzięki któremu czekolada idealnie się rozpuści (możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej).

4

Banany pokrój w plasterki.

5

Na usmażonych naleśnikach kładź po kilka plasterków bananów, następnie składaj naleśniki w trójkąt, podgrzewaj je przez kilka minut na patelni, następnie przełóż na talerz, polej czekolada i posyp wiórkami czekoladowymi.

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.