• Tarta z białą czekoladą i malinami
  • Tarta z białą czekoladą i malinami

Deser

Tarta z białą czekoladą i malinami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

Spód:
200g herbatników zbożowych
100g gorzkiej czekolady
1 łyżka cukru pudru
70g miękkiego masła
Krem:
200g mascarpone
200g białej czekolady
Ziarenka z laski wanilii
Dodatkowo:
250g malin

Przepis podstawowy

1

W malakserze posiekaj herbatniki na drobny proszek.

2

Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść podgrzewając misę robota. Możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.

3

Herbatniki wymieszaj z miękkim masłem, czekoladą i cukrem za pomocą mieszała K lub elastycznego.

4

Masą ciasteczkową wyłóż spód tarty (na dnie umieść papier do pieczenia).

5

Białą czekoladę połam na kawałki, rozpuść w misie robota planetarnego delikatnie ją podgrzewając.

6

Misę ostudź i zamontuj trzepaczkę.

7

Dodawaj do czekolady mascarpone i wanilię, powoli mieszając.

8

Krem wyłóż na ciasteczkowy spód, a na wierzchu ułóż maliny.

9

Schładzaj przez noc w lodówce.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.