Deser
Tarta z białą czekoladą i malinami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W malakserze posiekaj herbatniki na drobny proszek.
2
Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść podgrzewając misę robota. Możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
3
Herbatniki wymieszaj z miękkim masłem, czekoladą i cukrem za pomocą mieszała K lub elastycznego.
4
Masą ciasteczkową wyłóż spód tarty (na dnie umieść papier do pieczenia).
5
Białą czekoladę połam na kawałki, rozpuść w misie robota planetarnego delikatnie ją podgrzewając.
6
Misę ostudź i zamontuj trzepaczkę.
7
Dodawaj do czekolady mascarpone i wanilię, powoli mieszając.
8
Krem wyłóż na ciasteczkowy spód, a na wierzchu ułóż maliny.
9
Schładzaj przez noc w lodówce.