• Beziki czekoladowe
  • Beziki czekoladowe

Deser

Beziki czekoladowe

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

3 białka
130g cukru
Szczypta soli
80g gorzkiej czekolady

Przepis podstawowy

1

Białka ubijaj w robocie planetarnym za pomocą trzepaczki.

2

Pod koniec ubijania dodaj szczyptę soli i zacznij wsypywać partiami cukier. Ubijaj do momentu, aż cukier całkowicie rozpuści się w białkach.

3

Gorzką czekoladę połam na kawałki, rozpuść delikatnie podgrzewając misę robota planetarnego do 60 stopni lub ustaw program roztapiania czekolady. Możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.

4

Do białek cienkim strumieniem wlewaj czekoladę i wymieszaj już ręcznie dosłownie dwa razy. Masa ma być dwukolorowa.

5

Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego z końcówka gwiazdką.

6

Delikatnie nakładaj niewielkie porcje masy na blachę z papierem do pieczenia.

7

Beziki piecz 50-60 minut w temperaturze 110 stopni.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.