• Gniazda bezowe z marakują

Deser

Gniazda bezowe z marakują

  • Wege
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

5 białek
300g cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
300ml śmietanki 36%
6 marakui

Przepis podstawowy

1

Białka ubijaj w robocie planetarnym za pomocą trzepaczki.

2

Pod koniec ubijania zacznij wsypywać partiami cukier. Ubijaj do momentu, aż cukier całkowicie rozpuści się w białkach.

3

Wtedy dodaj mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny, wymieszaj.

4

Masę przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką.

5

Na blasze z papierem do piecze i formuj bezowe gniazda i pamiętaj o zachowaniu odstępów pomiędzy gniazdami.

6

Bezy piecz 120 minut w 120 stopniach.

7

Po upieczeniu pozostaw w wyłączonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.

8

Śmietanę ubij w robocie planetarnym za pomocą trzepaczki.

9

Pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru waniliowego.

10

Śmietanę nałóż do każdego gniazda,a na wierzch nałóż ziarenka markuj.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.