Deser
Gniazda bezowe z marakują
- Wege
- Średni
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Białka ubijaj w robocie planetarnym za pomocą trzepaczki.
2
Pod koniec ubijania zacznij wsypywać partiami cukier. Ubijaj do momentu, aż cukier całkowicie rozpuści się w białkach.
3
Wtedy dodaj mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny, wymieszaj.
4
Masę przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką.
5
Na blasze z papierem do piecze i formuj bezowe gniazda i pamiętaj o zachowaniu odstępów pomiędzy gniazdami.
6
Bezy piecz 120 minut w 120 stopniach.
7
Po upieczeniu pozostaw w wyłączonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.
8
Śmietanę ubij w robocie planetarnym za pomocą trzepaczki.
9
Pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru waniliowego.
10
Śmietanę nałóż do każdego gniazda,a na wierzch nałóż ziarenka markuj.