• Jabłka idealne na szarlotkę

Przystawka

Jabłka idealne na szarlotkę

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

2kg jabłek
120g cukru
Duża szczypta cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
50ml wody
1 łyżka masła

Przepis podstawowy

1

Jabłka obierz i przy pomocy malaksera pokrój jabłka na plasterki.

2

Jabłka i wszystkie pozostałe składniki umieść w misie robota z funkcją podgrzewania, temperaturę ustaw na 100 stopni i prędkość 1 z łyżeczką.

3

Jabłka podgrzewaj przez 30-40 minut, aż całkowicie się rozpadną.

4

Możesz je użyć od razu lub przełożyć do słoików i zawekować. Ja lubię mieć w spiżarni kilka słoików z jabłkami, nigdy nie wiadomo, kiedy mnie najdzie ochota na szarlotkę ;)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.