• Śliwki pod kruszonką

Deser

Śliwki pod kruszonką

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

200g mąki
150g masła
80g cukru
Łyżka cukru waniliowego
Duża szczypta cynamonu
Dodatkowo:
1,2 kg śliwek węgierek

Przepis podstawowy

1

Masło pokrój na mniejsze kawałki.

2

Wszystkie składniki ciasta umieść w misie robota, wymieszaj je używając mieszadła K. Zależy nam na uzyskaniu konsystencji „mokrego piasku”.

3

Na dnie żaroodpornego naczynia (jednego lub wielu, w zależności czy przygotowujesz jeden duży deser czy kilka małych) ułóż przekrojone i pozbawione pestek śliwki.

4

Posyp owoce kruszonką.

5

Piecz około 35 minut, aż śliwki zaczną puszczać sok, a kruszonka się cudownie przyrumieni.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.