• Biszkoptowe z brzoskwiniami
  • Biszkoptowe z brzoskwiniami

Deser

Biszkoptowe z brzoskwiniami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

4 jajka
150g cukru
170g maki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
2 brzoskwinie

Przepis podstawowy

1

Białka ubij w robocie na sztywna pianę za pomocą trzepaczki.

2

Żółtka utrzyj z cukrem również trzepaczką.

3

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj ją do żółtek.

4

Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję delikatnie wmieszaj ją w nią białka (mieszaj ręcznie).

5

Ciasto przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.

6

Brzoskwinie podziel na ósemki. Owoce ułóż na cieście.

7

Ciasto piecz około 35 minut w 170 stopniach.

8

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.