Deser
Biszkoptowe z brzoskwiniami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Białka ubij w robocie na sztywna pianę za pomocą trzepaczki.
2
Żółtka utrzyj z cukrem również trzepaczką.
3
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj ją do żółtek.
4
Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję delikatnie wmieszaj ją w nią białka (mieszaj ręcznie).
5
Ciasto przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
6
Brzoskwinie podziel na ósemki. Owoce ułóż na cieście.
7
Ciasto piecz około 35 minut w 170 stopniach.
8
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.