• Domowy, najlepszy budyń waniliowy
  • Domowy, najlepszy budyń waniliowy

Deser

Domowy, najlepszy budyń waniliowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 2

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

4 żółtka
40g mąki ziemniaczanej
500ml mleka 3,2%
Laska wanilii
50g cukru

Przepis podstawowy

1

Mleko umieść w misie robota z funkcją gotowania, dodaj rozkroją laskę wanilii, mleko podgrzej do temperatury 100 stopni. Możesz podgrzać je również w garnku.

2

Żółtka utrzyj z cukrem za pomocą trzepaczki.

3

Dodaj mąkę i wymieszaj. 

4

Dolej do żółtek 100ml mleka i wymieszaj dokładnie.

5

Budyń zagotuj w garnku lub misie robota z funkcją gotowania i poczekaj, aż uzyska odpowiednią konsystencję.

6

Budyń smakuje najlepiej z dodatkiem domowej konfitury.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.