• Pulled Pork BBQ z malinami

Danie główne

Pulled Pork BBQ z malinami

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Pulled Pork: Łopatkę zoastawić na noc w solance z liśćmi laurowymi, czosnkiem i owocami jałowca. Następnego dnia mięso wyjąć, włożyć do misy robota Coocking Chef dodać sok z pomarańczy, oliwę, przyparwić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Ustawić w robocie program wolnego gotowania. Gotować od 5 do 8h, aż mięso będzie delikatne i będzie "rozpadać się" od widelca.

2

Sos BBQ z malinami: Połączyć wszystkie składniki na patelni i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i redukować sos aż do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji.

3

Podawanie: Ja podałam Pulled Porka z puree z podsmażoną cebulką i boczkiem oraz kapustą kiszoną podsmażoną z miodem i musztardą Dijon.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

Pulled Pork:
2kg łopatki wieprzowej
3 ząbki czosnku
4 dojrzałe pomarańcze
łyżeczka kminku
kilka owoców jałowca
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/3 szklanki oliwy z oliwek
Sos BBQ malinowy:
1,5 szklanki passaty pomidorowej
2 łyżki octu ryżowego
1/3 szklanki miodu
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżeczki musztardy Dijon
szczypta wędzonej papryki
jedna skruszona papryczka jalapenio
250g malin

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.