Danie główne
Pulled Pork BBQ z malinami
- Z mięsem
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Pulled Pork: Łopatkę zoastawić na noc w solance z liśćmi laurowymi, czosnkiem i owocami jałowca. Następnego dnia mięso wyjąć, włożyć do misy robota Coocking Chef dodać sok z pomarańczy, oliwę, przyparwić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Ustawić w robocie program wolnego gotowania. Gotować od 5 do 8h, aż mięso będzie delikatne i będzie "rozpadać się" od widelca.
2
Sos BBQ z malinami: Połączyć wszystkie składniki na patelni i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę i redukować sos aż do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji.
3
Podawanie: Ja podałam Pulled Porka z puree z podsmażoną cebulką i boczkiem oraz kapustą kiszoną podsmażoną z miodem i musztardą Dijon.