• Świeży sok jabłkowo-miętowy

Przystawka

Świeży sok jabłkowo-miętowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zamocuj wyciskarkę wolnoobrotową w przedniej części robota kuchennego, a następnie umieść dzbanek na sok pod wylotem, aby zebrać wytworzony sok. Umieść również miskę pod wylotem pulpy, aby zebrać wytworzoną pulpę.

2

Pokrój owoce w taki sposób, aby zmieściły się w komorze załadowczej sokowirówki. Ustaw prędkość pracy robota na 1 i wrzuć połowę cząstek jabłek do sokowirówki. Zgnieć większość liści mięty w kulkę i przepchnij ją przez komorę załadowczą, a następnie przepchnij przez nią także resztę jabłek i limonkę.

3

Rozdziel sok na dwie szklanki wypełnione lodem i udekoruj pozostałymi listkami mięty. Podawaj od razu.

4

Uwaga: pulpę możesz wykorzystać dodając ją do wypieków aby były zdrowsze.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- wyciskarka wolnoobrotowa 

SKŁADNIKI:

Jabłka Granny Smith, bez szypułek, w ćwiartkach
4
Limonka, obrana
1
Liście mięty
mała garść
Lód, do podania


Do przyozdobienia:

.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.