Danie główne
Kolorowe warzywne spaghetti z krewetkami
- Wege
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- szatkownica
- spiralizer
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Oczyść krewetki. Warzywa umyj, obierz, a następnie użyj spiralizera, aby uzyskać wstażki z warzyw.
2
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i blanszuj cały czas mieszając. Po około 10 minutach dodaj odrobinę soku z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym. Smaż dalej aż warzywa będą al'dente.
3
Na drugiej patelni rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek oraz papryczkę. Przesmaż. Oczyszczone krewetki wrzuć na patelnię, posyp solą i polej sokiem z cytryny.
4
Wyłóż na talerz spaghetti warzywne tworząc z niego tzw "gniazdo". Na spaghetti wyłóż krewetki w maśle z czosnkiem i papryczką.
5
Wierzch posyp swieżo posiekaną natkę pietruszki. Całość udekoruj listkami bazyli. Smacznego!