• Kolorowe warzywne spaghetti z krewetkami

Danie główne

Kolorowe warzywne spaghetti z krewetkami

  • Wege
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Oczyść krewetki. Warzywa umyj, obierz, a następnie użyj spiralizera, aby uzyskać wstażki z warzyw.

2

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa i blanszuj cały czas mieszając. Po około 10 minutach dodaj odrobinę soku z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym. Smaż dalej aż warzywa będą al'dente.

3

Na drugiej patelni rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek oraz papryczkę. Przesmaż. Oczyszczone krewetki wrzuć na patelnię, posyp solą i polej sokiem z cytryny.

4

Wyłóż na talerz spaghetti warzywne tworząc z niego tzw "gniazdo". Na spaghetti wyłóż krewetki w maśle z czosnkiem i papryczką.

5

Wierzch posyp swieżo posiekaną natkę pietruszki. Całość udekoruj listkami bazyli. Smacznego!

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- szatkownica

- spiralizer

SKŁADNIKI:

Bakłażan
Cukinia
Marchew
Seler
Korzeń pietruszki
Krewetki
Cytryna
Natka pietruszki
Czosnek
Sól
Pieprz czarny
Pieprz ziołowy
Masło
Bazylia świeża
Olej
Papryczka chilli

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.