Danie główne
Domowa pizza która zawsze wychodzi
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Przygotuj rozczyn drożdzy: do 30 ml ciepłej wody dodaj drożdze, cukier i trochę mąki, zamieszaj i zostaw na około 10 min. Do misy robota dodaj mąkę, 250ml wody, olej lub oliwę z oliwek i rozczyn drożdzy. Zamontuj hak do ciasta, wyrabiaj ciasto przez około 5min z prędkością 1 do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Następnie dodaj sól i wyrabiaj dalej przez około 2 min. Gdy ciasto jest gotowe wyjmij misę, przykyj ściereczką i na min 30 min pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
2
W rondelku zeszklij pokrojoną cebulę, oraz czosnek. Dodaj passatę i przyprawy i gotuj przez parę minut na małym ogniu.
3
W malakserze zetrzyj sery i wymieszaj je. Pokrój dodatki.
4
Wyrośnięte ciasto podziel na 2 części (ciasta wystarczy na 2 pizze). Rozwałkuj i przełóż na blachę wcześniej skropioną lekko olejem.
5
Rozprowadź sos na cieście, następnie rozsyp starty ser i dodatki.
6
Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza na około 15min.
7
Rozkoszuj się pysznym obiadem :)