• Malinove love

Deser

Malinove love

  • Wege
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

BISZKOPT Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę (ok. 10 min mikserem planetarnym lub 15 min. mikserem ręcznym) Do oddzielnej miski przesiewamy mąki, które następnie dodajemy do ubitej z jajek i cukru masy. Mieszamy delikatnie szpatułą. Na koniec dodajemy masło: bardzo miękkie, ogrzane w temperaturze pokojowej lub wcześniej roztopione i ostudzone. Delikatnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170ºC z termoobiegiem przez około 12 - 15 min.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

BISZKOPT:
• 40g mąki pszennej
• 16g mąki ziemniaczanej
• 2 duże jajka (ogrzane w temperaturze pokojowej lub włożyć na trochę do ciepłej wody)
• 50g drobnego cukru do wypieków
• 13g masła (miękkie w temperaturze pokojowej lub rozpuszczone i ostudzone)
MALINOWA ŻELKA
• 250g malin (świeżych lub mrożonych)
• 25g drobnego cukru do wypieków
• 6g żelatyny w proszku
MUS MALINOWY
• 200g malin (świeże lub mrożone)
• sok z połowy cytryny
• 70g cukru
• 400ml śmietanki kremówki 36%
• 3 łyżeczki żelatyny w proszku
KREM WANILIOWY
• 250g śmietanki kremówki 36%
• 2 duże żółtka
• 20g cukru
• laska wanilii
• 5g żelatyny

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.