• Kluski na parze, pampuchy

Danie główne

Kluski na parze, pampuchy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Podgrzewamy w misie mleko z drożdżami do 40 stopni.

2

Dodajemy pozostałe składniki. Ciasto wyrabiamy don uzyskania zbitego, gładkiego ciasta.

3

Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia 30 min.

4

Formujemy kulki i układamy w naczyniu do gotowania na parze posmarowanym wcześniej oliwą. Gotujemy na parze 20 min. W Cooking Chef do misy wlewamy 500 ml wody, wybieramy program Gotowanie na Parze i ustawiamy czas 20 min.

5

Gotowe kluski można podawać z dowolnym sosem na słodko lub jako dodatek do obiadu.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

SKŁADNIKI:

250 g mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
2 łyżki stopionego masła
jedno jajko
szczypta soli
szczypta cukru
opakowanie drożdży instant 7 g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.