• Tort urodzinowy dwu kolorowy pokyrty masa cukrową w kolorze różowym ozdobiony kokardą z masy

Deser

Tort urodzinowy dwu kolorowy pokyrty masa cukrową w kolorze różowym ozdobiony kokardą z masy

  • Wege
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

- mieszadło do przekładania

SKŁADNIKI:

Biszkopt :
6 jajek
szklanka drobnego cukru
łyżka octu jabłkowego
6 łyżek mąki (bezglutenowego) + łyżka ziemniaczanej i łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
Masa cukrowa
cukier puder 800 gram
glukoza w proszku 100 gram
woda
żelatyna 15gram
Krem maślano - budyniowy
Kostka masła
budyń waniliowy ostudzony ,

Przepis podstawowy

1

Trzepaczka i ubicie 6 białek na sztywno Zmiejszenie obrotów i dodanie łyżki octu jabłkowego do ubitej piany i stopniowe dodawanie żółtek oraz po łyżce cukru

2

Wymiana ramienia na przekładanie ciasta i stopniowo dodawani mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia Krótkie delikatne wymieszane

3

Połowe ciasta przekładamy do 1 foremki okrągłej a do pozostałej dodajemy kakao i delikatnie znowu włączamy przekładanie Wymieszane przekładamy do 2 foremki

4

Wkładamy do piekarnika na 35-40 min na 160 stopni

5

Przygotowujemy masę cukrową , do podgrzanej żelatyny dodajemy glukoze jak jest połączone przekładamy do misy do ciasta wkładamy mieszadło elastyczne i dodajemy stopniowo cukier puder aż do uzyskania plastycznej masy

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.