Deser
Tort urodzinowy dwu kolorowy pokyrty masa cukrową w kolorze różowym ozdobiony kokardą z masy
- Wege
- Średni
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
- mieszadło do przekładania
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Trzepaczka i ubicie 6 białek na sztywno Zmiejszenie obrotów i dodanie łyżki octu jabłkowego do ubitej piany i stopniowe dodawanie żółtek oraz po łyżce cukru
2
Wymiana ramienia na przekładanie ciasta i stopniowo dodawani mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia Krótkie delikatne wymieszane
3
Połowe ciasta przekładamy do 1 foremki okrągłej a do pozostałej dodajemy kakao i delikatnie znowu włączamy przekładanie Wymieszane przekładamy do 2 foremki
4
Wkładamy do piekarnika na 35-40 min na 160 stopni
5
Przygotowujemy masę cukrową , do podgrzanej żelatyny dodajemy glukoze jak jest połączone przekładamy do misy do ciasta wkładamy mieszadło elastyczne i dodajemy stopniowo cukier puder aż do uzyskania plastycznej masy