Deser
Frankfuter Kranz czyli wieniec franfurcki
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać szpatułką z ubitą masą. Wlać do okrągłej formy z otworem lub do formy na babkę. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec przez ok. 45 min. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na trzy równe biszkopty.
2
Krem: Ugotować budyń w 0,5l wody z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić.
3
Margarynę ubić na puszystą masę. Miksując na wolnych obrotach stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Następnie dalej miksując ciękim strumieniem wlać wyciśnięty sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać.
4
Płatki owsiane uprażyć z masłem i cukrem na patelni. Przełożyć na ręcznik papierowy oby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
5
Biszkopty przełożyć gotowym kremem. Wierzch posmarować kremem i posypać przygotowanymi płatkami owsianymi. Całość schodzić w lodówce. Smacznego :)