Deser
Panna Cotta
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Śmietanę Mleko zagotuwujemy w Garnku Laskę wanilii tniemy w wzdłuż i wyjmujemy nasiona Laskę i nasiona wkładamy do gotującej się śmietany z mlekiem dodajemy cukierki mieszamy Dodajemy listki żelatyny mieszamy aż się rozpuszczą wkładamy kilka świeżych borówek wyjmujemy zbędne skórkę od wanili Przelewamy do Pojemników i wkładamy do lodówki około 2h . Sos Borówki 0.400 wysypujemy do Garnka posypujemy cukrem i podlewamy trochę wodą aby się nie przypalily czekamy az sos sie zagotuje i zagęścić po 2h sprawdzamy czy pana cotta jest gotowa jeżeli tak to polewamy ją Sosem i dajemy listek mięty do ozdoby