Deser

Panna Cotta

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Śmietanę Mleko zagotuwujemy w Garnku Laskę wanilii tniemy w wzdłuż i wyjmujemy nasiona Laskę i nasiona wkładamy do gotującej się śmietany z mlekiem dodajemy cukierki mieszamy Dodajemy listki żelatyny mieszamy aż się rozpuszczą wkładamy kilka świeżych borówek wyjmujemy zbędne skórkę od wanili Przelewamy do Pojemników i wkładamy do lodówki około 2h . Sos Borówki 0.400 wysypujemy do Garnka posypujemy cukrem i podlewamy trochę wodą aby się nie przypalily czekamy az sos sie zagotuje i zagęścić po 2h sprawdzamy czy pana cotta jest gotowa jeżeli tak to polewamy ją Sosem i dajemy listek mięty do ozdoby

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Śmietana 1l Mleko 0.550ml Cukier 0.200 żelatyna w platkach 4sztuki 2 laski wanilię

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.