Deser
Bezowe serce z owocami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Beza: Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, małymi porcjami dodawać cukier, po uzyskaniu jednolitej masy dodać sok z cytryny. Tak przygotowaną masę podzielić na 2 części, wyłożyć na blaszce z pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 125 stopni i piec przez kolejne 90 minut. studzić przy uchylonym piekarniku, najlepiej całą noc.
2
Krem: śmietankę wraz z mascarpone i cukrem puder ubić na jednolitą masę. przełożyć blaty i górę bezy. udekorować ulubionymi owocami i listkami mięty. Smacznego!!