Deser

Bezowe serce z owocami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Beza: Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, małymi porcjami dodawać cukier, po uzyskaniu jednolitej masy dodać sok z cytryny. Tak przygotowaną masę podzielić na 2 części, wyłożyć na blaszce z pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 125 stopni i piec przez kolejne 90 minut. studzić przy uchylonym piekarniku, najlepiej całą noc.

2

Krem: śmietankę wraz z mascarpone i cukrem puder ubić na jednolitą masę. przełożyć blaty i górę bezy. udekorować ulubionymi owocami i listkami mięty. Smacznego!!

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

9 białek
szczypta soli
500 g. cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 l. śmietanki 30 %
500 g. mascarpone
4 łyżki cukru pudru
świeże owoce
listki mięty

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.