• Lody brzoskwiniowa melba

Przystawka

Lody brzoskwiniowa melba

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Przed rozpoczęciem przygotowywania melby według tego przepisu misę maszynki do lodów należy włożyć do zamrażarki na 24 godziny.

2

Najpierw zetrzyj maliny z cukrem pudrem, aby następnie przetrzeć je przez drobne sito do miski. Wyrzuć pestki i schłodź powstałe purée.

3

Miksuj brzoskwinie, cukier drobny i sok z cytryny w urządzeniu, aż masa stanie się gładka, a następnie wmieszaj śmietankę kremówkę i schłodź.

4

Zamocuj zamrożoną misę w maszynce do lodów i uruchom urządzenie z minimalną prędkością. Wlej krem brzoskwiniowy do podajnika w pokrywie i mieszaj, aż masa zacznie przypominać świeżo ubitą śmietanę.

5

Przenieś warstwę kremu brzoskwiniowego do pojemnika nadającego się do umieszczenia w zamrażarce, a następnie pokryj warstwą purée malinowego. Powtórz te same czynności z pozostałą częścią kremu brzoskwiniowego i malinowego purée, a następnie energicznie wymieszaj nożem z zaokrąglonym ostrzem.

6

Zamrażaj przez 2 godziny lub do momentu, aż konsystencja będzie wystarczająco zwarta do nabierania gałek.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- misa do lodów 

SKŁADNIKI:

Maliny
175 g
Cukier puder
40 g
Brzoskwinie, obrane i pozbawione pestek
1 kg
Cukier drobny
150 g
Sok z cytryny
2 łyżki
Śmietana kremówka
400 ml

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.