Deser
Bezowe serce z owocami
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Zamontuj trzepaczkę w ramieniu robota . Umieść białka w misie. Rozpocznij ubijanie, stopniowo zwiększając prędkość do maksimum.
2
Małymi porcjami dodawaj cukier. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny.
3
Wyłóż na papier do pieczenia, szpatułką uformuj kształt serca . Włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 5 minut w temperaturze 180 stopni. Zmniejsz temperaturę do 125 stopni, piecz następne 90 minut.
4
Studź w uchylonym piekarniku, najlepiej całą noc.
5
Zamontuj w robocie ponownie trzepaczkę. Dodaj do misy śmietankę, ubijaj na średnich, a potem szybkich obrotach. Zmniejsz obroty, dodaj mascarpone i puder do uzyskania jednolitej masy.
6
Wyłóż krem na bezę, udekoruj ulubionymi owocami i listkami mięty, smacznego!