• Bezowe serce z owocami

Deser

Bezowe serce z owocami

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zamontuj trzepaczkę w ramieniu robota . Umieść białka  w misie. Rozpocznij ubijanie, stopniowo zwiększając  prędkość do maksimum.

2

Małymi porcjami dodawaj cukier. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny.

3

Wyłóż na papier do pieczenia, szpatułką uformuj kształt serca . Włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 5 minut w temperaturze 180 stopni. Zmniejsz temperaturę do 125 stopni, piecz następne 90 minut.

4

Studź w uchylonym piekarniku, najlepiej całą noc.

5

Zamontuj w robocie ponownie trzepaczkę. Dodaj do misy śmietankę, ubijaj na średnich, a potem szybkich obrotach. Zmniejsz obroty, dodaj mascarpone i puder do uzyskania jednolitej masy.

6

Wyłóż krem na bezę, udekoruj ulubionymi owocami i listkami mięty, smacznego!

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Beza:
9 białek
500 g. cukru
2 łyżki soku z cytryny
Krem:
1 l. śmietanki 30 %
500 g. mascarpone
4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
Świeże owoce i listki mięty

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.