• Owocowy sos jogurtowy

Deser

Owocowy sos jogurtowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj blender kielichowy

2

Wszystkie składniki sosu umieść w kielichu i miksuj 45-60 sekund ustawiając prędkość 5. W przypadku owoców mrożonych nie ma konieczności ich rozmrażania, ostrza świetnie radzą sobie nawet z zamrożonymi owocami.

3

Sos będzie doskonałym dodatkiem np do tradycyjnych "pampuch". Taki obiad niewątpiliwe zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1op (330g) gęstego jogurtu naturalnego
100g serka mascarpone
200g leśnych jagód (świeżych lub mrożonych)
100g malin
1 łyżka cukru pudru

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.