Deser

Jadalne kasztany

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

- mieszadło uniwersalne

- blender

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

- 100g batatów (u mnie fioletowe)
- 1 banan
- 30g mąki kokosowej
- 20g orzechów laskowych
- 30g odżywki białkowej
- 1/2 szklanki wody

Przepis podstawowy

1

Batata gotujemy w osolonej wodzie, następnie mieszamy na gęstą masę w naszym urządzeniu wraz z bananem i mąką kokosową. Z powstałej masy lepimy kulki, jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy wody. Gotowe kulki wkładamy na ok 2 godziny do lodówki.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.