Przystawka
Domowy, chrupiący chleb na drożdżach
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta.
2
Do misy robota wsyp mąkę oraz sól (ewentualnie ulubione przyprawy i nasiona)
3
Drożdże rozpuść w miseczce dodając 50ml letniej wody oraz cukier. Odstaw na 15 minut.
4
Zaczyn dodaj do mąki. Ustaw prędkość pracy robota na 1, powoli dolewaj pozostałą wodę.
5
Wyrabiaj ok 15 minut.
6
Piekarnik rozgrzej do 225 °C, uformuj chleb po czym włóż go do piekarnika i piecz w temperaturze 220°C przez pierwsze 15 minut, następnie piecz 45 minut w temperaturze 180°C.
7
Po upieczeniu wystudź na "kratce".