• Bezowe serce z owocami

Deser

Bezowe serce z owocami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Beza:
9 białek
500 g. cukru
2 łyżki soku z cytryny
Krem:
1 l. śmietanki 30 %
500 g. mascarpone
4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
Świeże owoce i listki mięty

Przepis podstawowy

1

Beza: Białka ubić na sztywno z solą. Małymi porcjami dodawać cukier. Na koniec ubijania dodać sok z cytryny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 125 stopni i piec następne 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku, najlepiej przez całą noc.

2

Krem: Śmietankę, mascarpone i puder ubić na jednolitą masę. Przełożyć blaty kremem i ułożyć również na górnym blacie. Udekorować ulubionymi owocami i listkami mięty. Smacznego!!!

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.