Przystawka

Tort na złote gody

  • Z mięsem
  • Trudny
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Biszkopt upiec, przekroić na pół, namoczyć ponczem z wody i soku ananasowego. Przygotować masę ubijając mascarpone z mlekiem skondensowane. Frużelina - owoce rozdrobnic przełożyć do garnka, zalać sokiem i dodać sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczana, zagotować. Zdjąć z ognia i dodać Namoczoną żelatynę, wystudzic. Przełożyć biszkopt na spód fruzelina i następnie ozostaly krem z mascarpone, przykryć biszkoptem. Wyrównać i oblozyc gotową masa budyniową. Udekorować według uznania

2

Gotowe

3

Gotowe

4

Gotowe

5

Gotowe

6

Gotowe

7

Gotowe

8

Gotowe

9

Gotowe

10

Gotowe

11

Gotowe

12

Gotowe

13

Gotowe

14

Gotowe

15

Gotowe

16

Gotowe

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

Biszkopt:
8 jajek
300 gram cukru
200 gram mąki
80 gram mąki ziemniaczanej
Krem:
500 gram mascarpone
250 gram mleka slodzonego
Frużelina ananasowa:
1 puszka ananasów
1.5 łyżeczki żelatyny
1 łyżka soku z cytryny
1.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody
Wykończenie:
Gotowa masa budyniowa

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.